Αρχική » Προσφορές για όλους!

Προσφορές για όλους!

από christina

Την Πέμπτη 18 Nοεμβρίου

 

η εφημερίδα Κιβωτός της Ορθοδοξίας

σας προσφέρει για πρώτη φορά το συλλεκτικό βιβλίο

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Το περιβόλι της Παναγίας

 

από την  μοναδική συλλογή

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Άγιον Όρος.

Γη προσευχής και δοξολογίας του Τριαδικού Θεού και της Κυρίας Θεοτόκου. Τόπος ανάπαυσης της χοϊκής ύπαρξης.                           Τόπος αγρυπνίας, μετάνοιας και ταπείνωσης.

Στο μαγευτικό τοπίο του, στην πιο ανατολική χερσόνησο της Χαλκιδικής, στην οποία δεσπόζει ο ορεινός όγκος του Άθω, που υψώνεται 2.033 μ. μες στο Αιγαίο, εδώ όπου στην αρχαιότητα πατούσαν μόνο οι θεοί ταξιδεύοντας από τόπο σε τόπο, απλώνεται μια μοναδική στον κόσμο αυτόνομη μοναστική πολιτεία, παγκόσμιο κέντρο του ορθόδοξου χριστιανικού μοναχισμού.

Άβατο για γυναίκες, κλήρος και περιβόλι της Αγίας Θεοτόκου, κιβωτός των βαθύτερων αισθημάτων, ζωντανό μνημείο του υπερχιλιόχρονου βυζαντινού πολιτισμού, το Άγιον Όρος διατηρεί ακμαίο το ασκητικό και ησυχαστικό πνεύμα με τη ζωή της λατρείας και της προσευχής και μυστικά συνεχίζει να προσφέρει στους διψασμένους αναζητητές την αλήθεια.

Το παρόν βιβλίο αποτελεί ένα σεπτό, νοερό προσκύνημα στα είκοσι μοναστήρια του Άθω, περιλαμβάνοντας μια σύντομη επισκόπηση της ιστορίας κάθε μονής, αρχαιολογικές, αρχιτεκτονικές και θεολογικές πληροφορίες, ενώ το επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό, οι λεζάντες και τα πλαίσια που το συνοδεύουν, στοχεύουν να οδηγήσουν τον αναγνώστη στη μυστηριακή γοητεία και το ιερό δέος της ελληνορθόδοξης παράδοσης.

Η αφήγηση ακολουθεί τη σειρά ιεραρχίας, όπως αυτή οριστικοποιήθηκε τον 18ο αιώνα, ως εξής: Μεγίστη Λαύρα, Βατοπεδίου, Ιβήρων, Χελανδαρίου (Σέρβικη), Διονυσίου, Κουτλουμουσίου, Παντοκράτορος, Ξηροποτάμου, Ζωγράφου (Βουλγάρικη), Δοχειαρίου, Καρακάλλου, Φιλοθέου, Σίμωνος Πέτρας, Αγίου Παύλου, Σταυρονικήτα, Ξενοφώντος, Γρηγορίου,
Εσφιγμένου, Αγίου Παντελεήμονος (Ρωσικό), Κωνσταμονίτου.

 

μαζί

ένα βιβλίο αφιερωμένο στη  Χάρη της Παναγίας,

 

για να επιλέξετε

 

ΜΗΤΗΡ ΘΕΟΥ

ή

ΤΗ ΥΠΕΜΑΧΩ ΣΤΡΑΤΗΓΩ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ή

ΠΑΝΑΓΙΑ η ελπίδα όλων των Ελλήνων

 

Για παλαιότερα ένθετα της Κιβωτού, πληροφορίες και παραγγελίες,

επικοινωνήστε στο τηλ. 210 6923211.

Καθημερινά, εκτός Σ/Κ, από 10:00π.μ. έως 15:00μ.μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ