Την 18 του μηνός Νοεμβριού ε.έ., η Αγία μας Εκκλησία προβάλλει και εορτάζει την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Πλάτωνος, ημέρα κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής κ.κ. Πλάτων άγει τα σεπτά ονομαστήριά του. 

Σεβόμενος των ανακοινωθέντων μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας Covid-19, ο Σεβασμιώτατος θα εορτάσει, συμφώνως με το κάτωθι  Πρόγραμμα:

Το εσπέρας της Τετάρτης 17 Νοεμβρίου και ώρα 6 μ.μ. θα τελεσθεί ο πανηγυρικός  Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Την κυριώνυμο ημέρα, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου και περί των ωρών 7:30 με 10:30π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και η  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί ευχές εις το Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως έως της ώρας 1:00 μ.μ. και το εσπέρας από της 6:00 έως της 20:30μ.μ. 

Παρακαλούνται άπαντες οι κληρικοί και οι πιστοί, που θα προσέλθουν στις Εορταστικές Ακολουθίες να τηρούν τα προβλεπόμενα εκ των υγειονομικών αρχών μέτρα κατά της πανδημίας Covid-19.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης