Με βαθύτατη θλίψη η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος ανακοινώνει την εις Κύριον εκδημία του Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Μυγδάλη, μιας από τις πλέον εμβληματικές πνευματικές μορφές της Τοπικής Εκκλησίας, εγγάμου Κληρικού και πατρός ενός τέκνου, ο οποίος εξεμέτρησε το ζην σήμερα, σε ηλικία 88 ετών.

Ο εκλιπών Ιερεύς γεννήθηκε στην Ρεντίνα Καρδίτσης το 1933 και ήταν απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου Βόλου.

Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1964 από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Δημητριάδος Δαμασκηνό.

Το οφίκιο του Πνευματικού έλαβε από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Δημητριάδος Ηλία και του Πρωτοπρεσβυτέρου από τον τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο κυρό Χριστόδουλο.

Διακόνησε, κατά σειράν, στην Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς και στους Ιερούς Ναούς Γενεσίου της Θεοτόκου Λαύκου, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καναλίων, Γενεσίου της Θεοτόκου Γορίτσης (Παναγία Τρύπα) και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε.

Ο Μακαριστός π. Κωνσταντίνος υπήρξε ακούραστος Πνευματικός Πατέρας Μοναστικών Αδελφοτήτων της Τοπικής μας Εκκλησίας, καθώς και χιλιάδων Χριστιανών, οι οποίοι κατέφυγαν στο πετραχήλι του και απέκτησαν σοφή πνευματική καθοδήγηση και ψυχική ανάπαυση.

Στις 28/1/2017 ο π. Κωνσταντίνος έλαβε την Ανώτατη Τιμητική διάκριση της Τοπικής μας Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, από τον Σεβ. Ποιμενάρχη κ. Ιγνάτιο, ο οποίος στον λόγο του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, εξήρε, με θαυμασμό, το έργο της πνευματικής πατρότητος, που Θεοφιλώς άσκησε ο π. Κωνσταντίνος, αναφέρθηκε στην προσφορά του στο Ίδρυμα «Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης», του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος, καθώς και στη συμβολή του στη λειτουργία της Γεροντίας πέριξ του Επισκόπου.

«Στο πρόσωπό σας οι πιστοί έβρισκαν το έλεος του Θεού και όχι τον δικαστή», τόνισε ο κ. Ιγνάτιος, «την αγάπη και όχι την τιμωρία, την αγκαλιά και όχι την απόρριψη, την ενότητα και ποτέ το διχασμό».

Το σκήνωμα του π. Κωνσταντίνου θα μεταφερθεί αύριο 16/11, στις 7π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, όπου θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Ιγνατίου.

Θα παραμείνει δε σε λαϊκό προσκύνημα έως τις 3μ.μ., οπότε θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία. Η ταφή θα πραγματοποιηθεί, ακολούθως, στο Κοιμητήριο της Ιεράς Μονής Παναγίας κάτω Ξενιάς.