Αρχική » Ο Παροναξίας Καλλίνικος στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νάξου (ΦΩΤΟ)

Ο Παροναξίας Καλλίνικος στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νάξου (ΦΩΤΟ)

από christina

Την Κυριακή 14-11-2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στο Γλινάδο Νάξου όπου στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος προέστη της Θείας Λειτουργίας. Τον θείο λόγο κήρυξε επί του ευαγγελικού αναγνώσματος ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το 40ήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Δημητρίου Καμπίτη και εν συνεχεία, αναφέρθηκε εν συντομία στον βίο του εορταζομένου σήμερα Αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου, σε συνδυασμό με την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

«Οι νεομάρτυρες, τόνισε, στήριξαν την πίστη στο δούλον γένος και τόνωσαν την Ελληνορθόδοξη ιδιοπροσωπεία του, διότι εξισλαμισμός σήμαινε και εκτουρκισμός και άρα απώλεια της εθνικής συνείδησης. Ο δε συμπατριώτης μας Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, υπήρξε πνευματικός ´´αλείπτης´´πολλών νεομαρτύρων, μεταξύ των οποίων και του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου».

Αποτελεί δε ιδιαίτερη τιμή και ευλογία για τη Νάξο το γεγονός, ότι οι Άγιες Τράπεζες των δύο μεγάλων Ναών του Αγίου Νικοδήμου (Γλινάδου και Χώρας) έχουν εγκαινιαστεί με αποτμήματα Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, που είχαν μεταφερθεί από την Ύδρα, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Παροναξίας κυρό Επιφάνιο (τον Υδραίο) κατά την περίοδο της τοποτηρητείας του στην Ιερά Μητρόπολη Ύδρας (1965-1967).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ