Αρχική » Προεόρτια των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ι. Μητρόπολη Κερκύρας

Προεόρτια των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ι. Μητρόπολη Κερκύρας

από christina

Προεόρτια των Εισοδίων της Θεοτόκου Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κέρκυρας και Παξών κ. Νεκτάριος λειτούργησε και ομίλησε στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνης και του Αγίου νεομάρτυρος Τριανταφύλλου του έκ Ζαγοράς στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Στην θεία λειτουργία τέλεσε καί τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο συγγενούς του.

Στο εκκλησίασμα απηύθυνε λόγους επίστηρικτικούς στους πενθούντες αλλά και σε όλους τους ανθρώπους. Έλαβε αφορμή από το ευαγγελικό ανάγνωσμα που ένας εκ των μαθητών του Κυρίου μας εζήτησε την άδεια να πάει να θάψει τον πατέρα του και να επιστρέψει κοντά του, και ένας άλλος του εζήτησε να τακτοποιήσει τα υλικά πράγματα με τα οποία τον συνέδεαν και θα επέστρεφε πάλι κοντά εις τον Κύριον.

Ο Κύριος μας ο Ιησούς Χριστός, στον πρώτον είπε άφησε τους νεκρούς Και θαψε τους εαυτόν νεκρούς, που σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε προσκολλημένοι στα ανθρώπινα, διότι το ανθρώπινο σώμα πορεύεται για να ενωθεί με την γή από την οποίαν και δημιουργήθηκε, όμως είναι προτιμότερο να φροντίσουμε την πνευματική μας εσωτερική νέκρωση της αμαρτίας και των παθών μας για να έχουμε την χαρά της ενώσεως μας με τον θεό και στον άλλον του είπε δεν σε συμφέρει να επιστρέψεις διότι εκείνος ο όποιος επιστρέφει και αφήνει προς στιγμήν την καλλιέργεια την εσωτερική και την πνευματική έπειτα δεν είναι ευπρόσδεκτος στην βασιλεία των ουρανών όχι γιατί ο θεός δεν μας προς δέχεται Αλλά επειδή εμείς αναλισκόμεθα στα εφήμερα και τα γήινα και χάνουμε την πορεία μας για τα επουράνια. Είναι μηνύματα αιωνία τα οποία απασχολούν τον άνθρωπό από την αρχή της δημιουργίας του και σε αυτά τα ερωτήματα ή τον προβληματισμό, μας δίνει ο Κύριος μας ο Ιησούς Χριστός την απάντηση έτσι ώστε η ζωή μας να είναι απρόσκοπτη στην πορεία μας προς τον ουρανό. Ευχήθηκε συλλυπητήρια στους συγγενείς και εξέφρασε την χαρά του για το ότι επικοινωνούσε για άλλη μια φορά με τους γνωστούς και πνευματικά του παιδιά από την ιδιαίτερη πατρίδα του!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ