Ο Ιησούς Χριστός ξεκίνησε τη δημόσια δράση του στο 30ο χρόνο της επί γης παρουσίας του, ως άνθρωπος. Και, πολλές φορές, πτυχές και σημεία της πορείας του στον κόσμο πριν τη δημόσια εμφάνισή του, αλλά και κατά τη διάρκεια αυτής, μάς είναι άγνωστα. Αυτή την περίοδο της ζωής και της δράσης του Ιησού, από την ώρα της θείας Ενανθρωπήσεως, στη Φάτνη της Βηθλεέμ, έως και το Φρικτό Γολγοθά αλλά και την Ανάσταση, έρχεται να προβάλλει και να διαφωτίσει το πόνημα του π. Δημητρίου Φουρλεμάδη, υπό τον τίτλο "Ιησούς".

        Η ζωή του Ιησού από την πρώτη στιγμή της θεοφανείας του στον κόσμο αναδύεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου. Ο συγγραφέας, δόκιμος εργάτης του ευαγγελικού λόγου και μύστης των πνευματικών ζητημάτων, κατορθώνει με απλό και γλαφυρό τρόπο να ταξιδεύει νοερά τον αναγνώστη του στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ, να συμπλέει στη λίμνη της Τιβεριάδος και της Βηθεσδά, να συμπάσχει με τον Χριστό στον κήπο της Γεθσημανή και στο Όρος των Ελαιών, να συνοδοιπορεί μαζί Του στη Σαμάρεια, στην Καπερναούμ, στα περίχωρα πέραν του Ιορδάνου. Περιοχές και τόποι ως η Ιεριχώ, η Ιόππη, η Βηθανία, η Βηθλεέμ, η Κανά και η Γαλιλαία ζωντανεύουν ξανά μπροστά στον αναγνώστη, παρασύροντας τον σε ένα ιεροσολυμιτικό και καινοδιαθηκικό ταξίδι.

        Στις 336 σελίδες του βιβλίου, ο αναγνώστης θα βρει απαντήσεις σε πνευματικά θέματα, θα γνωρίσει την ευρύτερη περιοχή της Παλαιστίνης, μαθαίνοντας για τους Τόπους εκείνους τους θεοβάδιστους, που διαδραματίστηκε το θείο δράμα, θα διδαχθεί και θα αφουγκραστεί τη διδασκαλία του Ιησού.

        Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις "Ορθόδοξη Κιβωτός" και αποτελεί μια ουσιαστική και αξιόλογη συμβολή στην προσπάθεια να προβληθεί η ζωή και η δημόσια δράση και διδασκαλία του Ιησού με απλό, πλην όμως, επιστημονικό και διαφωτιστικό τρόπο.