Αρχική » Διεθνής οργάνωση χριστιανοσύνης για τη Μέση Ανατολή από τους Ρώσους

Διεθνής οργάνωση χριστιανοσύνης για τη Μέση Ανατολή από τους Ρώσους

από kivotos

«Διεθνής οργάνωση χριστιανοσύνης», με αποστολή την προστασία των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής, θα συσταθεί σε Λίβανο, Συρία και Παλαιστίνη. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο Αλεξέι Τσερκεζόφ, οργανωτικός επικεφαλής της επιτροπής του 3ου Φόρουμ της Χριστιανικής Νεολαίας της Ρωσίας, που πραγματοποιήθηκε στο Σότσι. Η νεοσυσταθείσα οργάνωση θα ονομάζεται «Ο Χριστιανικός Κόσμος» και στόχος της είναι να ενεργοποιήσει το έργο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην κοινωνία της Ρωσίας και άλλων χωρών, με σκοπό να συνεργάζονται για την παρατήρηση εφαρμογής των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, της κοινωνικής διακονίας και του θρησκευτικού διαλόγου. Οι αντιπρόσωποι από τη Συρία και τον Λίβανο που παρακολούθησαν το φόρουμ υποστήριξαν ένθερμα την πρωτοβουλία σύστασης της εν λόγω οργάνωσης.

«Είμαστε πολύ ευτυχείς για την απόφαση αυτή», είπε ο Καρίν Χασάν από τη Συρία και συνέχισε: «Υπάρχουν πολλοί Χριστιανοί στη χώρα μας και σίγουρα θα υποστηρίξουν την αποστολή. Η Συρία είχε πάντα καλές σχέσεις με τη Ρωσία και ελπίζουμε αυτές να ενισχυθούν». Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Νεολαίας του κινήματος «Αλ Μαράντα» του Λιβάνου, Σαντί Ντάλα, είπε, μιλώντας στο ίδιο φόρουμ, ότι ο Λίβανος περιμένει από τη Ρωσία να επιστρέψει στη Μέση Ανατολή, καθώς η παρουσία της είναι απαραίτητη για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή και την ισορροπία των δυνάμεων.

Το 3ο Φόρουμ της Χριστιανικής Νεολαίας της Ρωσίας πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και άλλων δημόσιων φορέων και φιλανθρωπικών οργανώσεων. Το παρακολούθησαν κυρίως νέοι (περίπου 300 σύνεδροι), από τη Μόσχα, την Περιφέρεια Ροστόφ, την Περιφέρεια Κρασνοντάρ, τη Σταυρούπολη, τη Βόρεια Οσετία, την Αρμενία, τη Γεωργία, τον Λίβανο, τη Συρία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ