Αρχική » Η Καλαμπάκα υποδέχθηκε την εικόνα της Σταυρώσεως από την μονή Βαρλαάμ

Η Καλαμπάκα υποδέχθηκε την εικόνα της Σταυρώσεως από την μονή Βαρλαάμ

από kivotos

Με την ευκαιρία της εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως, την εικόνα της Σταυρώσεως του Χριστού (η μία όψη της αρχαίας αμφίπλευρης), η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Αγίων Μετεώρων, υποδέχθηκαν κλήρος και πιστοί της Καλαμπάκας στο προαύλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαμπάκας.

Για πρώτη φορά φέτος η υποδοχή της εικόνας έγινε υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαμπάκας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ στον σύντομο λόγο του αναφέρθηκε στην εικόνα η οποία, όπως είπε, φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ έπειτα από μια περιπέτεια που είχε όταν εκλάπει και είχε μεταφερθεί στην Γερμανία. Ευχαρίστησε επίσης τον Δήμο Καλαμπάκας για την εμφάνιση της Φιλαρμονικής στην υποδοχή της Εικόνας.

Το πρωί της Κυριακής θα ψαλεί ο Όρθρος και στο τέλος της δοξολογίας θα γίνει η περιφορά του Σταυρού και η τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως. Το απόγευμα θα ψαλεί ο Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός, μικρή Δέηση και αμέσως μετά η εικόνα θα επιστραφεί στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις της Κυριακής θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ και θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Αυλώνος κ. Χριστόδουλος.


Πηγή: www.tameteora.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ