Αρχική » Τα παιδιά στο Τσεραμί Σπάρτης μαθαίνουν να φτιάχνουν κόλλυβα

Τα παιδιά στο Τσεραμί Σπάρτης μαθαίνουν να φτιάχνουν κόλλυβα

από kivotos
Μια πρωτόγνωρη, ιδιαίτερη και συνάμα ενδιαφέρουσα εμπειρία έζησαν τα παιδιά και των δύο τμημάτων του Κατηχητικού Σχολείου της ενορίας του Τσεραμιού, της Μητρόπολης Σπάρτης το απόγευμα του Σαββάτου 2 Απριλίου 2016.
Τα παιδιά επισκέφθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας ο κ. Σπύρος Μαυρόγιαννης, ο οποίος μαζί με τη μητέρα του Κυριακή και με υλικά που ο ίδιος προσέφερε, έδειξε σε όλους τον τρόπο με τον οποίο παρασκευάζονται τα κόλλυβα υπέρ των ψυχών των προσφιλών μας συγγενών.
Οι μικροί μας φίλοι, ενθουσιασμένοι από την όλη διαδικασία, είδαν στην πράξη όσα διδάχθηκαν στο προηγούμενο μάθημα από τις κατηχήτριές τους, πρεσβυτέρα Γεωργία Λάτση και νηπιαγωγό κ. Φανή Λάζαρη για το τι συμβολίζουν τα κόλλυβα, τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένα και ποια είναι η ωφέλεια των μνημοσύνων για τις ψυχές των κεκοιμημένων.
Φτιάχνοντας μόνα τους ένα μικρό μπολ με κόλλυβα, έγραψαν σε ένα χαρτί τα ονόματα αγαπημένων τους προσώπων που έχουν φύγει από τη ζωή και βιώνοντας από κοντά τι γίνεται τα ψυχοσάββατα, μπήκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου ο εφημέριος της ενορίας π. Παναγιώτης Λάτσης έψαλλε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως όλων των ψυχών που τα παιδιά είχαν καταγράψει στο χαρτί.
 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ