Αρχική » Συνεχίζονται οι εξορμήσεις της κινητής ιατρικής μονάδας της Μητρόπολης Κισάμου

Συνεχίζονται οι εξορμήσεις της κινητής ιατρικής μονάδας της Μητρόπολης Κισάμου

από kivotos

Συνεχίζει τις εξορμήσεις της στην ενδοχώρα της Μητρόπολης Κισάμου, κυρίως σε δυσπρόσιτες περιοχές όπου οι κάτοικοι δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε Κέντρα Υγείας ή Νοσηλευτικά Ιδρύματα, η Κινητή Ιατρική Μονάδα του Ανουσάκειου Ιδρύματος, ευγενής χορηγία της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Την περίοδο αυτή επισκέφθηκε το χωριό Καλάθενες, της επαρχίας Κισάμου, όπου οι ιατροί του Κ.Υ. Κισάμου κ. Ζαμπία Μιχελιουδάκη, Γενική Ιατρός, κ.Αλεξάνδρα Σχετάκη, Αγροτική Ιατρός, Π.Ι. Καλαθενών και ο ιδιώτης, Ακτινοδιαγνώστης κ.Γεώργιος Τσουρής, με την συνδρομή των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι Κισάμου» της Μητροπόλεως, προέβησαν σε ιατρικές εξετάσεις των κατοίκων.

Οι εξετάσεις περιελάμβαναν: ιατρική εξέταση, έλεγχο των ζωτικών σημείων, (μέτρηση αρτηριακής πίεσης, σακχάρου, SO2 (κορεσμού οξυγόνου), ηλεκτροκαρδιογραφήμα, ενώ παράλληλα διενεργήθηκε προληπτικός υπέρηχος άνω-κάτω κοιλίας και θυρεοειδούς αδένακαι καταγραφή των κοινωνικών αναγκών των κατοίκων της περιοχής ως και λήψη νοσηλευτικού ιστορικού. Η Κινητή Ιατρική Μονάδα διαθέτει: Υπέρηχο, Καρδιογράφο, Διαφανοσκόπιο, Αγγειολογικό Doppler, Ωτοσκόπιο, Οφθλμοσκόπιο, Λαρυγγοσκόπιο, Μόνιτορ ασθενή, Σπιρόμετρο, κ.α.

Ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελήνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου, ευχαρίστησε τους εθελοντές ιατρούς που στελέχωσαν την Μονάδα ως και όλους τους εκατοντάδες εθελοντές συνεργούς και συνοδοιπόρους στο προνοιακό έργο του Αννουσάκειου Ιδρύματος, πρωτίστως, όπως σημείωσε, «την Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο αυτής Γέροντα Εφραίμ, για την ευεργετική μεγάλη αυτή δωρεά της Ιατρικής Μονάδας στο Αννουσάκειο, μέσω της οποίας ανακουφίζεται έμπρακτα ο ανθρώπινος πόνος, και χωρίς την οποία (δωρεά) δεν θα μπορούσε να υπάρξει η μεγάλη αυτή προσφορά για τον τόπο και τους ανθρώπους του».

«Στόχος του Αννουσάκειου Ιδρύματος είναι η Κινητή Ιατρική Μονάδα, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, τα Κέντρα Υγείας της ευρύτερης περιοχής ως επίσης και την Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση, όπως συνεχίζει να καλύπτει ιατρικές και κοινωνικές ανάγκες των ευπαθών ομάδων της τρίτης ηλικίας που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε χώρους Υγείας, όπως στην προκειμένη περίπτωση, όσο επίσης και της μαθητιώσας νεολαίας του τόπου μας», κατέληξε ο Επίσκοπος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ