Αρχική » Στα ίχνη του Κολοκοτρώνη η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Στα ίχνη του Κολοκοτρώνη η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

από kivotos

Την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, στις 10η Απριλίου 2016, στο χωριό Πάπαρι στην Αρκαδία, έγινε εκδήλωση σε ανάμνηση της δημιουργίας του πρώτου Ελληνικού στρατοπέδου από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τούς συμπολεμιστές του, μαζί με τους αρχιερείς και τους προκρίτους της περιοχής, στις 6 Απριλίου του 1821.

Έτσι το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πάπαρι, όπου κατά την διάρκεια της Ποιμενάρχης προέβη και στην χειροτονία εις Πρεσβύτερον του Ιεροδιακόνου της Ιεράς Μονής Γοργοεπηκόου Νεστάνης Μαντινείας π. Νεκταρίου (Δημητρίου Παπανικολάου).

Στη Θεία Λειτουργία και στη Χειροτονία μετείχαν πλήθος κληρικών και λαϊκών, ο πρόεδρος τηςς Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, πολιτικοί και πολιτειακοί άρχοντες, εκπρόσωποι των στρατιωτικών μονάδων τού νομού, των σωμάτων ασφαλείας και η Φιλαρμονική τού Δήμου Τριπόλεως.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο στη θέση «Βρύση», εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας και κατατέθηκαν στεφάνια εκ των εκπροσώπων των φορέων τού νομού, ενώ τις εντυπώσεις κέρδισε το χορευτικό συγκρότημα τού Συλλόγου των Απανταχού Παπαραίων.  

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ