Για πρώτη φορά, τα αριστουργήματα της Βυζαντινής Τέχνης, που βρίσκονται καλά φυλαγμένα στις βιβλιοθήκες των μονών του Αγίου Όρους, αποκαλύπτονται σε όλους μέσα από της σελίδες της νέας μεγάλης εκδοτικής προσφοράς που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα αποκλειστικά με την εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Ολόκληρος ο πλούτος των βυζαντινών χειρόγραφων που σώζονται στις μονές του Αγίου Όρους, συγκεντρωμένος για πρώτη φορά σε ένα μοναδικό εκδοτικό έργο διεθνών προδιαγραφών. Οι έγχρωμες μικρογραφίες των βυζαντινών χειρόγραφων και τα κειμήλια, που αποτελούν απαράμιλλα δείγματα της πλούσιας βυζαντινής παράδοσης και μια από τις αισθητικότερες εκφράσεις του βυζαντινού πολιτισμού, παρουσιάζονται ταξινομημένα ανά μονή και περιγράφονται αναλυτικά σε 8 υπερπολυτελή έγχρωμα λευκώματα, με σκοπό να γίνουν προσβάσιμα και να μελετηθούν εύκολα από όλους. Συμπεριλαμβάνεται η ιστορική αναδρομή κάθε μονής. 

Η υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα των μικρογραφιών σε συνδυασμό με την μοναδικής αισθητικής παρουσίαση τους, που είναι αποτέλεσμα της επίπονης και εμπεριστατωμένης επιστημονικής επεξεργασίας του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, ανάγουν την έκδοση αυτή σε ένα πραγματικό έργο τέχνης, συλλεκτικής αξίας, πολύτιμο για όλους τους θαυμαστές του βυζαντινού πολιτισμού. Ένα ανεκτίμητο στολίδι για κάθε ελληνικό σπίτι!


Εκτάκτως την Μεγάλη Παρασκευή 29 Απριλίου, μη χάσετε τον πρώτο τόμο! Περιλαμβάνει τα βυζαντινά εικονογραφημένα χειρόγραφα και τα αυθεντικά κειμήλια του καθεδρικού ναού του Πρωτάτου και της Μονής Διονυσίου.