Το να προκαλείς και να κάνεις θόρυβο είναι σίγουρο ότι θα σε κάνει πιο γνωστό. Βασικός κανόνας της επικοινωνίας και όπως φαίνεται τον εφαρμόζει η 'Ενωση Αθέων" συστηματικά. Τελευταία της δράση; Η πρόσκληση μέσω διαδικτύου σε "Φανερό Δείπνο" τη Μεγάλη Παρασκευή, σε αντίθεση βέβαια με το Μυστικό Δείπνο. Μια πρόσκληση που καλεί ομοϊδεάτες σε μια σειρά από εστιατόρια και ψητοπωλεία για "χορτοφαγία και κρεοφαγία, όλοι ευπρόσδεκτοι" όπως διευκρινίζεται, ώστε όλοι μαζί να απέχουν "από το πένθος και τη νηστεία".

Κάποιοι θα το πουν πρόκληση για το θρησκευτικό συναίσθημα, άλλοι απλά μια κακόγουστη προσπάθεια να κερδίσει μια ολιγομελής ομάδα το δικό της "πεντάλεπτο δημοσιότητας", με ειρωνίες κατά της πιο μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης, μιας θρησκείας που είναι δικαίωμα τους να μην ακολουθούν και να μην πιστεύουν, αλλά απλά αγένεια να περιφρονούν με τέτοια δημοσιότητα και άγχος προβολής.

Η συγκεκριμένη δράση τους βέβαια δεν είναι κάτι νέο, την επαναλαμβάνουν εδώ και χρόνια, ενώ συνοδεύεται μέσα στη χρονιά από παρόμοιες π.χ. από "βραδιές του Αγίου Οινο-πνεύματος" το Δεκαπενταύγουστο. Όπως διευκρινίζουν οι ίδιοι "...για το «προκλητικό» του θέματος, το οποίο αναφέρεται συστηματικά, ευτυχώς, δεν υποφέρουμε από ανάλογους δογματισμούς, για να συγκρίνουμε μια εκδήλωση εντός καταστημάτων με την εισβολή στην καθημερινότητα των μη-πιστών από τις καμπάνες που θα χτυπούν όλη μέρα, τους επιτάφιους που θα κλείνουν δρόμους και πλατείες, τα πυροτεχνήματα μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα την επόμενη μέρα, τις καμπάνες αξημέρωτα ΚΑΘΕ Κυριακή του έτους αλλά και μεσοβδόμαδα όποτε υπάρχει κάποια θρησκευτική γιορτή".

Τελικό συμπέρασμα; Πέρα από την ελευθερία του καθενός να πιστεύει ότι θέλει, ο τρόπος που εκδηλώνει την πίστη ή και την ιδεοληψία του τον χαρακτηρίζει. Και είναι χαρακτηριστικό της "Ενωσης Αθέων" να αναζητά δικαίωση, όχι με βάση τα όσα τα μέλη της πιστεύουν, αλλά κυρίως σε αντιπαράθεση με τους χριστιανούς πιστούς...