Αρχική » Λιτανεία των λαβάρων στην Ιερή νήσο Τήνο

Λιτανεία των λαβάρων στην Ιερή νήσο Τήνο

από kivotos

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Σύρου κ. Δωροθέου Β’ τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου με τη συμμετοχή πολλών ιερέων και πλήθους πιστών, Τηνίων και επισκεπτών το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα.

Το Ιερό Ευαγγέλιο ανεγνώσθη σε πάνω από δέκα γλώσσες και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία των λαβάρων της Αναστάσεως του Ναού της Μεγαλόχαρης και των Ενοριών της πόλεως Τήνου.

Στην μαρμάρινη εξέδρα της πλατείας «Παντανάσσης» τελέσθηκε δέηση και ανεγνώσθη ο Κατηχητικός Λόγος του Ιερού Χρυσοστόμου. Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ κ. Δωροθέου Β’.

Ευχαρίστησε επίσης για τη συμμετοχή και την εν γένει συμβολή τους, από την κατάνυξη της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος των Παθών του Κυρίου στην ένδοξη Ανάστασή Του, τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη και πρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου κ. Δωρόθεο Β’, τους εφημερίους και διακόνους της ιεράς νήσου, τον αντιπρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής, τον Διοικητή του ΑΤ Τήνου, τον Λιμενάρχη Τήνου, τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τήνου και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας στον χώρο αρμοδιότητός τους, τους επιτρόπους των ενοριακών ιερών Ναών της Τήνου, τους ιεροψάλτες, διακονητές και ιερόπαιδες των ιερών Ναών, τον Αρχιμουσικό και τα μέλη της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ, το προσωπικό του Ιερού Ιδρύματος για την ομαλή και άρτια οργάνωση στην διακονία της τοπικής Εκκλησίας και των πιστών Τηνίων και προσκυνητών.

Επίσης ευχαρίστησε όλους τους ευσεβείς Χριστιανούς, Τηνίους και επισκέπτες-προσκυνητές που κατέκλυσαν τους ιερούς Ναούς του νησιού και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, υγιεινά κι ευλογημένα.

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ