Αρχική » Άργος: Γιορτή του πολιούχου της πόλης, του Αγίου Πέτρου Θαυματουργού

Άργος: Γιορτή του πολιούχου της πόλης, του Αγίου Πέτρου Θαυματουργού

από kivotos

Τη Τρίτη του Πάσχα το Άργος έχει την γιορτή του πολιούχου της πόλης, του Αγίου Πέτρου του Θαυματουργού. Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 2  Μαΐου 2016, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους εψάλει Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου  και με την παρουσία των Μητροπολιτών, Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιεροθέου, Χαλκίδος Χρυσοστόμου, Αργολίδος κ. Νεκταρίου και του Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου.

Μετά το θείο κήρυγμα από τον Μητροπολίτη Πατρών  έγινε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου, με τη συνοδεία του Μουσικού Ομίλου Φιλαρμονικής Άργους «Ορφέας» προς ευλογία των πιστών.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του Αργούς με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες  Φ.Στεφανόπουλος  και Β. Σίδερης , η περιφερειακή σύμβουλος Ελένη Παναγιωτοπούλου. ο αντιδήμαρχος Δ.Κρίγκος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Ν. Γκαβούνος, κα.



Πηγή: www.argolikeseidhseis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ