Αρχική » Επίσκεψη του Μητροπολίτη Καβάλας σε προσφυγικό καταυλισμό

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Καβάλας σε προσφυγικό καταυλισμό

από kivotos

Την Τετάρτη 4 Μαΐου. ύστερα από συνεννόηση και με την παρουσία του Στρατηγού Διοικητού της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας που έχει και την εποπτεία της σιτίσεως όσων προσφύγων φιλοξενούνται στο καταυλισμό της Άσπρης Άμμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καβάλας Προκόπιος, συνοδευόμενος από συνεργάτες του κληρικούς και λαϊκούς επισκέφθηκαν τους χώρους φιλοξενίας, εκδηλώνοντας την αγάπη και το ενδιαφέρον του Κεντρικού Ταμείου Ευποιΐας της Τοπικής Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, με βάση τους αριθμούς των παιδιών, ηλικίας μέχρι 16 ετών, δόθηκαν 120 δέματα με καινούργιο ρουχισμό, παπούτσια και διάφορα άλλα προσωπικά χρήσιμα είδη και γλυκά, για τα φιλοξενούμενα παιδιά και νέους.

Μιλώντας με τους εκπροσώπους των προσφύγων, ο Σεβασμιώτατος μαζί με τις ευχές του, τους διαβεβαίωσε για την συμβολική σημασία της προσφοράς, για το ενδιαφέρον όλων για την γρήγορη και επιθυμητή για τους ίδιους αποκατάστασή τους, ετόνισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν η χώρα μας και οι πολίτες της, αλλά και το συγκινητικό ενδιαφέρον τους, όπως και την ανάγκη να υπάρξει συντονισμός από υπεύθυνο όργανο της Πολιτείας.

Στη συνέχεια και στους διαμένοντες στο χώρο του παραθεριστικού κέντρου στη Νέα Καρβάλη (Κάμπινγκ »Αλέξανδρος») πραγματοποιήθηκε επικοινωνία με τους 30 διαμένοντες σ’ αυτό (οι περισσότεροι χριστιανοί, περί τους είκοσι τρεις μαζί με επτά μουσουλμάνους) και προσφέρθηκαν όμοια δέματα για τα παιδιά και τρόφιμα για τα γεύματά τους, που όπως είπαν, φροντίζουν οι ίδιοι.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ