Αρχική » Γιορτάζοντας τη Ζωοδόχο Πηγή στην Λάρισα

Γιορτάζοντας τη Ζωοδόχο Πηγή στην Λάρισα

από kivotos

Πλήθη πιστών συνέρρευσαν στην εορτή της Ζωοδόχου Πηγής και στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της στην Λάρισα, προκειμένου να ασπασθούν την εικόνά Της και να πάρουν το ηγιασμένο ύδωρ Της εκ του ιερού αγιάσματός Της. Στη γιορτή χοροστάτησε και ιερούργησε ο Σεβασμιὠτατος Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος, ενώ τον θείο λόγο εκήρυξαν, στον Εσπερινό ο Αρχιμανδρίτης π.Χρυσόστομος Μαϊδώνης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου και στην θεία λειτουργία ο Αρχιμανδρίτης  π.Αχίλλιος Τσούτσουρας, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, π. Χρυσόστομο για την παρουσία του στην μεγάλη αυτή και ξεχωριστή Θεομητορική εορτή και πανήγυρι καθώς και για την εμπεριστατωμένη ομιλία του γύρω από το ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, τα πολλά θαύματα της και την σχέση της με το γεγονός της Αναστάσεως του Υιού και Θεού της, ενώ ακόμη τον συνεχάρη και για τον καταξιωμένο εφημέριο του Ιερού Ναού, π. Στέφανο Γιάνναρο, εγκρατή Νομικό και δόκιμο Θεολόγο, πατέρα τεσσάρων τέκνων, που τυγχάνει πνευματικό του παιδί και τον οποίον εχειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερον, κατά την διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού, επιβραβεύσας αυτόν για την έως τώρα ευλογημένη διακονία του στον αμπελώνα του Κυρίου.

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας της εορτής, τελέσθηκε ο μεθέορτος Εσπερινός, τα κτητορικά του Ιερού Ναού, η Παράκλησις της Κυρίας Θεοτόκου, της και Ζωοδόχου Πηγής και ακολούθησε η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της εφεστίου ιεράς εικόνός της στους δρόμους της συνοικίας, παρουσία του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών, αγημάτων, της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων, των παραδοσιακών συγκροτημάτων και των εορταζόντων φρουτεμπόρων, οι οποίοι για άλλη μια φορά προσέφεραν την αρτοκλασία και κράτησαν τιμητικά και ευλαβικά την ιερά εικόνα της Παναγίας, εκπληρώνοντας παλαιόν όφλημα των σεπτών προγόνων τους.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ