Αρχική » Τον ήρωα των Αγράφων Κ. Βελή τίμησαν οι πατριώτες του και η τοπική Εκκλησία

Τον ήρωα των Αγράφων Κ. Βελή τίμησαν οι πατριώτες του και η τοπική Εκκλησία

από kivotos

Τον Κερασοβίτη αρματολό και ήρωα Κώστα Βελή, τίμησε η ιδιαίτερη πατρίδα του, το  Κερασοχώρι, έδρα του Δήμου Αγράφων, στις 10 Μαίου. Τότε, πριν 195 χρόνια, το 1821 ο Κ. Βελής κήρυξε την επανάσταση από το ιστορικό Κεράσοβο.

Η τελετή διοργανώθηκε από το Δήμο Αγράφων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Κερασοβιτών «Το Καραούλι». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγραίων π. Ευάγγελος Φεγγούλης, οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων κ. Απόστολος Μάκκας, κ. Κωνσταντίνος Τάκης και κα Βασιλική Φεγγούλη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου κ. Ιωάννης Κραβαρίτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος Τ.Κ. Κερασοχωρίου κα Μαρία Μαρούλη, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Κερασοβιτών, οι σχολικές μονάδες ΤΚ Κερασοχωρίου και πλήθος κόσμου.

 Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με πατριωτικούς και εκκλησιαστικούς ύμνους, από την Παραδοσιακή Βυζαντινή Χορωδία «Η Αγία Σκέπη», υπό τη διεύθυνση της κ. Χρυσούλας Τασολάμπρου, και ολοκληρώθηκε με την επίδειξη παραδοσιακών χορών από τη χορευτική ομάδα του Λυκείου Κερασοχωρίου. Αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Κερασοβιτών «Το Καραούλι» και η δημοτική αρχή Αγράφων, ξενάγησαν τον Μητροπολίτη στους Ι.Ν. της κοινότητας Κερασοχωρίου, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα σχετικά με την ανάδειξη των θρησκευτικών κειμηλίων της περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ