Αρχική » Έκθεση Αγιογραφίας στη Λαμία

Έκθεση Αγιογραφίας στη Λαμία

από kivotos

Τα εγκαίνια της 1ης Εκθέσεως Αγιογραφίας στη Λαμία τέλεσε χθές  Πέμπτη 12 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος. Την  έκθεση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Λαμιέων και ο Σύλλογος καλλιτεχνών “Άρτιον”, και τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ενώ θα λειτουργεί στην  κεντρική αίθουσα του Δημοτικού Περιπτέρου του Αγίου Λουκά έως τις 20 Μαΐου.

Συμμετέχουν όλοι σχεδόν οι Φθιώτείς  Αγιογράφοι οι οποίοι εκθέτουν αντιπροσωπευτικά έργα τους.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου “Άρτιον” για την πρωτοβουλία τους και είπε χαρακτηριστικά: « Είστε οι συνεργάτες του Θεού και το έργο σας είναι έργο διακονίας προς την δόξαν  Αυτού», τους προέτρεψε να προσεύχονται και με κατάνυξη ψυχής να Αγιογραφούν όπως έκαναν και οι άγιοι της Εκκλησίας μας.

Τέλος συνεχάρη το Δήμαρχο Νικόλαο Σταυρογιάννη ο οποίος στέκεται πάντα αρωγός και προβάλλει τους καλλιτέχνες. Ευχήθηκε στους καλλιτέχνες αγιογράφους καλή δύναμη για να προφέρουν την διακονία τους στην Εκκλησία, στην ευλάβεια του λαού και στη Τέχνη.

Στην Τελετή των Εγκαινίων παρέστησαν πλήθος κόσμου και μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Απόστολος Καραναστάσης, ο πρώην Βουλευτής Φθιώτιδος Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιος Κλειτσάκης και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ