Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η τοπική Εκκλησία της Χαλκίδας, με την πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και των συνεργατών του κληρικών προσευχήθηκε ιδιαιτέρως για τα παιδιά, που πρόκειται να διαγωνισθούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Τρεις Θείες Λειτουργίες ετελέσθησαν, η πρώτη στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Ιστιαίας την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 το βράδυ, η δεύτερη στον Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Μαντούδι την Τετάρτη 11 Μαΐου το βράδυ και η τρίτη στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 το βράδυ, στις οποίες προσκλήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο και συμμετείχαν όλοι οι υποψήφιοι προς εισαγωγή σε Σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και όλα τα μέλη της τοπικής Εκκλησίας, προκειμένου να προσευχηθούν για την επιτυχία τους.

Ο κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε σε όλες τις Θείες Λειτουργίες και κήρυξε τον θείο λόγο στους πολλούς υποψηφίους πού συμμετείχαν και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, ευχόμενος παράλληλα καλή επιτυχία, ενώ τους προσέφερε και από μία Ιερά Εικόνα με προσωπική του ευχή και αφιέρωση, η οποία είχε ως θέμα της την διάσωση του Αποστόλου Πέτρου, ο οποίος περπάτησε πάνω στα κύματα κατόπιν εντολής του Κυρίου Ιησού Χριστού, και δεν βυθιζόταν όσο κοιτούσε το Χριστό, ενώ όταν κοίταξε προς τα άγρια κύματα ολιγοπίστησε και άρχισε να βυθίζεται. Τότε φώναξε «Κύριε σώσε με» κι ο Κύριος τον έσωσε κρατώντας τον από το χέρι.

Έτσι, συμβούλεψε τους μαθητές, ο Σεβασμιώτατος, να ενεργούν με πίστη στη ζωή και τις δυσκολίες της έχοντας την ελπίδα τους πάντα στο Χριστό.