Σε κλίμα κατάνυξης και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, χιλιάδες Λαρισαίων συμμετείχαν την Κυριακή στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου της Λάρισας Αγίου Αχιλλίου.

Το πρωί στον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ναό, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία όπου συλλειτούργησαν οι Κατάνγκας κ. Μελέτιος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ο Επίσκοπος Σαφίτα κ. Δημήτριος και οικείος Ιεράρχης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος.

Ακολούθησε η περιφορά της εικόνας με την πομπή να καταλήγει στην Κεντρική πλατεία.

«Η Λάρισα είναι ευτυχής να έχει την ευλογία του Αγίου Αχιλλίου γιατί ο Πολιούχος της Λάρισας συγκαταλέγεται στις κορυφαίες φυσιογνωμίες της ορθοδοξίας. Τούτο αποδεικνύεται από το ότι υπήρξε από τις ξεχωριστές μορφές της Α’ Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια της Βηθυνίας μαζί με τον Άγιο Νικόλαο και τον Άγιο Σπυρίδωνα αλλά και η σεπτή βιωτή του ως επισκόπου Λάρισας υπήρξε υποδειγματική ως τρόπος ζωής και ως βίος πνευματικού ανθρώπου. Υποδειγματικός ο Άγιος Αχίλλιος και στην ταπεινότητά του και στην πνευματική του συμπεριφορά πρέπει να μας εμπνέει πάντοτε και ιδίως αυτές τις κρίσιμες ώρες να παραμένουμε πιστοί στις αρχές και τις αξίες της εθνικής μας κληρονομιάς» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν επίσης μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας, η υφυπουργός Υποδομών κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης.