Πανηγυρικά γιορτάστηκε στα Τρίκαλα ο Νεομάρτυρας Άγιος Νικόλαος εκ Μετσόβου, με την υποδοχή της θαυματουργής αγίας Κάρας του Νεομάρτυρος από την Ιερά Μονή Βαρλαάμ, η οποία στην συνέχεια εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Την παραμονή της γιορτής, στον φερώνυμο Ναό της πόλεως τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, παρουσία του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, του Μητροπολίτη π. Τρίκκης και Σταγών Αλεξίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, και με την συμμετοχή όλων των ιερέων της πόλεως και πλήθους πιστών.

Ο Άγιος νεομάρτυρας Νικόλαος, μετά από τις απαραίτητες ενέργειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου, κατατάχτηκε επίσημα στο ορθόδοξο εορτολόγιο το 1988 μ.Χ. από το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως. Τιμάται στις 17 Μαΐου.

Αίσθηση πάντως έκανε το κήρυγμα του Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Θεοκλήτου στον Εσπερινό της Δευτέρας 16 Μάιου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου, στην Πράσινη Γωνιά Τρικάλων, παρουσία εκατοντάδων πιστών.

Μεταξύ άλλων ο κ. Θεόκλητος εξαπέλυσε δριμύτερη επίθεση προς τους άθεους πολιτικάντηδες που βρίσκονται μάλιστα και στην εξουσία «και περηφανεύονται για την αθεΐα τους»  τονίζοντας: «αλλά επιτέλους ας μάθουν ορισμένοι να κλείνουνε το στόμα τους γιατί θα το ανοίξουν οι παπάδες…». Και συνέχισε λέγοντας ότι «Εδώ λέγεται Ελλάδα. Και όταν πατάς την Ελλάδα στο χώμα όπως έλεγε ο αείμνηστος Χριστόδουλος, δεν πατάς χώμα, πατάς κάποια κόκαλα αγίων ή μαρτύρων ή ομολογητών για να μπορέσεις να στέκεσαι όρθιος».