Αρχική » Γιορτή λήξης των κατηχητικών της Μητρόπολης Καστοριάς

Γιορτή λήξης των κατηχητικών της Μητρόπολης Καστοριάς

από kivotos

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εορτή λήξης των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Άργους Ορεστικού.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, στον οποίον ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση των Κατηχητικών Σχολείων της Μητροπόλεως, επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως 20 ετών αρχιερατικής του διακονίας στην ακριτική και βυζαντινή Καστοριά.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όσους μετέχουν στο έργο νεότητας της τοπικής Εκκλησίας, δίνοντας σε κάθε κατηχητή και κατηχήτρια ευχαριστήριο γράμμα, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανο Σχοινά, ο οποίος οργάνωσε με τους συνεργάτες κληρικούς και λαϊκούς την εορτή λήξης αλλά και με πνεύμα διακονίας προσφέρουν στο πολύπλευρο και ευθυνοφόρο έργο της νεότητος.

Παράλληλα, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου για τη συνεργασία με την τοπική Εκκλησία αλλά και το ενδιαφέρον του για τις δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το οπτικοακουστικό αφιέρωμα που ετοίμασαν τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Καστοριάς για τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη.

Στη συνέχεια τα κατηχητικά σχολεία του Μητροπολιτικού Ναού, του Ι.Ν. Αγίου Νικάνορος και του Ι.Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου Χιλιοδέντρου, παρουσίασαν θεατρική παράσταση με τίτλο «Από την εσύπολη στην ουρανούπολη» και ακολούθησαν τραγούδια από την Διακατηχητική Χορωδία που απαρτίζεται από τα παιδιά του Μητροπολιτικού Ναού και των Ιερών Ναών Αγίου Νικάνορος, Αγίων Πάντων, Κολοκυνθούς, Κωσταραζίου και Χιλιοδέντρου. Το πρόγραμμα συνόδευσε το παιδικό χορευτικό του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κωσταραζίου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και τίμησε τους παλαιότερους αρχηγούς και οργανωτές των κατηχητικών περιόδων των προηγουμένων ετών, τους «Καλούς Σαμαρείτες» οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικά στις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως και η εκδήλωση έκλεισε με ένα 15λεπτο αφιέρωμα στις κατασκηνώσεις που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο στο Βογατσικό Καστοριάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ