"Κατακλύζεται" σιγά σιγά η Ελλάδα από Ρώσους επισήμους, προσωπικό ασφαλείας αλλά και...μηχανόβιους φανατικούς υποστηρικτές του Βλαντιμίρ Πούτιν, ενόψει της επισκέψεως του, στο Άγιο Όρος στα τέλη Μαϊου.

Έτσι, στην Ι. Μονή του Αγίου Παντελεήμονος στο Περιβόλι της Παναγιάς (όπου θα γίνει το κύριο μέρος της υποδοχής του Ρώσου Προέδρου), έχουν ήδη καταφθάσει δεκάδες στελέχη της προσωπικής του ασφαλείας -πληροφορίες μιλούν για 70 άτομα- με μηχανήματα παρεμβολής τηλεπικοινωνίων, ενώ οι ελληνικές αρχές έχουν αυξησει διακριτικά τους ελέγχους στην περιοχή.

Στο Άγιον Όρος θα βρεθούν ταυτόχρονα ο Ρώσος Πρόεδρος και ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος που θα τιμήσουν την χιλιετηρίδα από την παρουσία ρώσων μοναχών εκεί.

Αίσθηση έχουν κάνει πάντως και οι "Λύκοι της Νύχτας", μια λέσχη μηχανόβιων που στηρίζουν τον Πούτιν, (ο οποίος έχει εμφανιστεί με μηχανή σε συγκεντρώσεις τους). Κι αυτό, καθώς μια ομάδα των "Λύκων" έχει έρθει στην Ελλάδα για περιήγηση, και κατευθύνονται με τις μηχανές τους προς το Άγιον Όρος για να βρεθούν και αυτοί στον Άγιο Παντελεήμονα. Μάλιστα θεάθηκαν να προσκυνούν τον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο!