Αρχική » Στην ακτινοβολία της Πόλης βλέπουμε το έργο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τονίζει ο Λαγκαδά Ιωάννης

Στην ακτινοβολία της Πόλης βλέπουμε το έργο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τονίζει ο Λαγκαδά Ιωάννης

από kivotos

Παρουσία πλήθος πιστών και μέσα σε κλίμα Αναστάσιμης Χαράς, τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 20 του Μαΐου στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασσήρου, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός μετά αρτοκλασίας για τη εορτή των Αγίων και ενδόξων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Προ της ενάρξεως του Εσπερινού, εκομισθησαν υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, τα Σεπτά και Χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, τα οποία και εναποτέθηκαν εις το κέντρο του Ναού, προς προσκύνηση και ευλογία των κατοίκων της κωμοπόλεως της Ασσήρου, ενώ μεταξύ του παρισταμένου εκκλησιάσματος ήταν η Βουλευτής του Ποταμιού κ. Αικατερίνη Μάρκου, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, καθώς και εκπρόσωποι της Δημοτικής και Τοπικής Αυτοδιοικήσεως.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης επεσήμανε ότι είναι μεγάλη η υπόθεση να ανοίξουμε τα μάτια για να δούμε και να γνωρίσουμε τον Ιησού Χριστό.

“Το έργο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης καταξιώνεται μέσα από την ειρηνική και πνευματική ακτινοβολία της μεγάλης πόλεως, της Κωνσταντινουπόλεως και γι’ αυτό σήμερα τιμούμαι εκείνους που μέσα στην ιστορία έγραψαν την δική τους μοναδική, αλλά ταυτόχρονα πάρα πολλή σημαντική ιστορία, προσφέροντας στον κόσμο Οικουμενικές αξίες, οι οποίες δυστυχώς σήμερα διακυβεύονται.

Θα πρέπει μέσα από την αληθινή προσέγγιση του βιώματος και κάνοντας χρήση της ιστορικής μαρτυρίας, να δούμε το πού στεκόμαστε και το που βαδίζουμε, και να συγκρίνουμε αυτό που μας δίδει η Εκκλησία μέσα από την μνήμη των Αγίων και αυτό που μας δίδει ο κόσμος μέσα από την λησμοσύνη των αληθειών και των αξιών μας. Ο Αναστημένος Χριστός είναι δίπλα μας και κοντά μας. Θα πρέπει να πλησιάσουμε στο νόημα και στο περιεχόμενο της διδασκαλίας της Αγίας μας Πίστεως. Θα πρέπει να ανοίξουμε την καρδιά μας και να ζήσουμε αυτό το μοναδικό που υπάρχει ανάμεσα μας.”

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Λαγκαδά υπογράμμισε ότι, το τελευταίο καιρό γίνεται λόγος περί της διδασκαλίας των Θρησκευτικών στο σχολείο. “Το μεγάλο ερώτημα είναι αν βλάφτηκε ποτέ κανείς από την διδασκαλία των κειμένων των Πατέρων που διαφυλάττουν την αληθινή παράδοση και τις αξίες μας. Οι μέθοδοι που δυστυχώς ακολουθούνται σήμερα, είναι λανθασμένοι στον τρόπο που εκφέρονται και προσεγγίζονται. Η Αγία μας Πίστη, δεν είναι μία Θρησκεία και ένα δημιούργημα, αλλά είναι μία παρουσία του Θεού στον κόσμο. Ο Θεός ενεργεί σε όλες τις εποχές μέσα από τους ανθρώπους και μέσα από γεγονότα που μαρτυράν την μοναδική αλήθεια ότι «᾿Ιησοῦς Χριστὸς χθὲς καὶ σήμερον ὁ αὐτὸς καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας»” τόνισε ο Σεβασμιώτατος.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ