Την Παρασκευή και το Σάββατο, 27 και 28 Μαΐου με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος διοργανώνεται επιστημονική διημερίδα αφιερωμένη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χρύσανθο (Φιλιππίδη) τον από Τραπεζούντος τον Κομοτηναίο.

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, οι εργασίες της οποίας θα εκκινήσουν το απόγευμα της Παρασκευής από 18:00 έως 20:30 καί θα συνεχισθούν το πρωίΣαββάτου από 09:00 έως 14:00 μ.μ..

Την Επιστημονική Επιτροπή απαρτίζουν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο ομότιμος Καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Απόστολος Γλαβίνας, ο Καθηγητής του Δ.Π.Θ. κ. Εμμανουήλ Βαρβούνης, και ο Επίκουρος Καθηγητής του Δ.Π.Θ. κ. Γεώργιος Τσιγάρας.

Την Οργανωτική Επιτροπή αποτελούν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου και Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής π. Βαρθολομαίος Ιατρίδης, και ο Επίκουρος Καθηγητής του Δ.Π.Θ. κ. Γεώργιος Τσιγάρας.

Στη διημερίδα προσεκλήθησαν και θα συμμετάσχουν είκοσι ομιλητές, οι οποίοι θα αναπτύξουν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και θα καλύψουν μεγάλο φάσμα της πολυπλεύρου προσωπικότητος του Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, ενώ θα αναπτυχθούν και συναφή θέματα εκκλησιαστικού, πολιτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος σχετιζόμενα με το βίο και την πολιτεία του τιμωμένου.