Αρχική » Τα ΕΛΤΑ κυκλοφορούν γραμματόσημο για τα 25 χρόνια ποιμαντορίας του Οικουμενικού Πατριάρχη

Τα ΕΛΤΑ κυκλοφορούν γραμματόσημο για τα 25 χρόνια ποιμαντορίας του Οικουμενικού Πατριάρχη

από kivotos

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, με αφορμή την συμπλήρωση 25 χρόνων του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Πατριαρχικό Θρόνο της Κωνσταντινούπολης, τιμούν τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας κυκλοφορώντας μια αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων – φεγιέ με τίτλο «Βαρθολομαίος – 25 χρόνια Οικουμενικός Πατριάρχης».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση “…καινοτόμος, ρηξικέλευθος, διορατικός και, βέβαια, ευσεβής και φιλόθεος, η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρουσιάζει σημαντικό έργο αναφορικά με την προβολή και την κατοχύρωση των διαχρονικών αξιών και διδαγμάτων της Ορθοδοξίας, όχι μόνο μεταξύ των Ορθοδόξων, αλλά και μεταξύ των λοιπών Εκκλησιών και Δογμάτων.

Η ποιμαντορία του χαρακτηρίζεται από τη διορθόδοξη συνεργασία, την εκκλησιαστική ενότητα, τον διαχριστιανικό και διαθρησκευτικό διάλογο και μία συνεχή προσπάθεια να ενισχυθεί η θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι πρωτοβουλίες του στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος, του έχουν αποδώσει τον τίτλο «Πράσινος Πατριάρχης», ενώ το έργο του για ζητήματα διεθνούς ειρήνης τον έχει δίκαια τοποθετήσει στην κορυφή των παγκόσμιων οραματιστών και τον καθιστά ως μία παγκόσμια προσωπικότητα κύρους και διεθνούς αναγνώρισης, όχι μόνο από τους θρησκευτικούς ηγέτες αλλά και τον επιστημονικό, πνευματικό και πολιτικό κόσμο”.

 

Την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της σειράς, Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, οι συλλέκτες φιλοτελιστές αλλά και οι ενδιαφερόμενοι φίλοι του γραμματοσήμου θα έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν τα φιλοτελικά τους αντικείμενα στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού, Αθήνα), με την Ειδική Αναμνηστική Σφραγίδα Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας που έχουν φιλοτεχνήσει τα ΕΛΤΑ ειδικά για τον σκοπό αυτό, δημιουργώντας μοναδικά ενθυμήματα της επετείου.
Όλα τα Φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα  μέχρι εξαντλήσεως. 

Η σειρά γραμματοσήμων είναι σε σχέδιο της Ανθούλας Λύγκα και περιλαμβάνει, φεγιέ, εικονογραφημένους φακέλους πρώτης ημέρας κυκλοφορίας όπως και ειδικό λεύκωμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ