Αρχική » Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Σπάρτη για τον Άγιο Λουκά, Επίσκοπο Συμφερουπόλεως

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Σπάρτη για τον Άγιο Λουκά, Επίσκοπο Συμφερουπόλεως

από kivotos

Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 η Εκκλησία μας εόρτασε τη μνήμη του θαυματουργού Αγίου Λουκά, Επισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας του ιατρού.

Στη Σπάρτη, στον Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας, τελέσθηκαν ο Όρθρος, η αρτοκλασία και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας εκτέθηκαν, για ευλογία και προσκύνηση, λείψανα του Αγίου, που φυλάσσονται στην Ιερά Μητρόπολή και τα οποία περιήλθαν στην κατοχή του Ποιμενάρχη στις 4 Σεπτεμβρίου 2012, όταν ο τότε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά Βοιωτίας και νυν Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, στο πλαίσιο ειδικής θρησκευτικής εκδήλωσης για τον Άγιο Λουκά, μετέφερε τμήμα των Ιερών λειψάνων του στη Σπάρτη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα τονίζοντας αρχικά ότι ο Άγιος Λουκάς ήταν ένας καταξιωμένος επιστήμονας, ο οποίος θέλησε να χειροτονηθεί Επίσκοπος σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την Πατρίδα του, όπου οι διωγμοί των Χριστιανών ήταν καθημερινό φαινόμενο. Στη συνέχεια ο Ποιμενάρχης επισήμανε το γεγονός ότι ο Άγιος έζησε τον περασμένο αιώνα και όχι στο μακρινό παρελθόν, γεγονός που θα πρέπει να μας παραδειγματίζει και να μας ενδυναμώνει, πολύ περισσότερο όταν στις μέρες μας βιώνουμε μία συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης της Πίστης μας. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε ο θαυματουργός Άγιος Λουκάς να ευλογεί και να προστατεύει όλους όσοι τον ευλαβούνται και επικαλούνται την βοήθειά του στη ζωή τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ