Αρχική » Κονίτσης Ανδρέας: Ο κ. Κοτζιάς νοιάζεται για την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε. και λιγότερο για τους Βορειοηπειρώτες

Κονίτσης Ανδρέας: Ο κ. Κοτζιάς νοιάζεται για την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε. και λιγότερο για τους Βορειοηπειρώτες

από kivotos

Καυστικός ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, σε δηλώσεις του σχετικά με την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά στα Τίρανα, όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με διαδήλωση ομάδας Τσάμηδων.

 

Οι δηλώσεις του Σεβασμιώτατου έχουν ως εξής:

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς, που πραγματοποίησε, πρόσφατα, επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία, δυστυχώς δεν πέτυχε απολύτως τίποτε για τους άτυχους Βορειοηπειρώτες. Γιατί, ενώ θα έπρεπε έντονα να αντιδράση στις μεθοδεύσεις των Αλβανών, οι οποίοι συστηματικά αυθαιρετούν σε βάρος των εκεί αδελφών μας, δημεύοντας τις περιουσίες και τα σπίτια τους, που πολλές φορές γκρεμίζονται κάτω από την απειλή βίας της αλβανικής αστυνομίας, τι έκανε; Περιορίστηκε να αναφέρη ότι τα δικαιώματά τους «αποτελούν ιστορική επιταγή και ευρωπαική προοπτική», χωρίς καθόλου να θέση το ζήτημα των αυθαιρεσιών, που εξακολουθεί να ασκή η Αλβανία σε βάρος τους!

Την ίδια ώρα, όμως, διαβεβαίωνε ότι η προοπτική εντάξεως της γειτονικής χώρας στην Ε.Ε. έχει την … καθολική υποστήριξη της Ελλάδος! Κι’ αυτά, ενώ ομάδες διακοσίων «Τσάμηδων» διαδήλωναν έξω από το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών, έχοντας, μάλιστα, επικεφαλής τον πρόεδρο του “Τσάμικου” κόμματος και Πρόεδρο της Βουλής Στετίμ Ιντρίζι!!!

Για όσους δεν γνωρίζουν, κάνουμε γνωστό ότι οι μεθοδεύσεις της Αλβανίας για τους Βορειοηπειρώτες και για τους «Τσάμηδες», έγιναν με τις «ευλογίες» του αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Η χλιαρή αντίδραση του κ. Κοτζιά στις άθλιες αλβανικές μεθοδεύσεις και προκλήσεις, μου προκάλεσε οργή και αγανάκτηση. Πως θα πορευθούν στο εξής οι Βορειοηπειρώτες όταν η Μάνα τους η Ελλάδα τους αντιμετωπίζει με παγερή αδιαφορία και αυτόχρημα τους προδίδει; Νοιάζεται περισσότερο ο κ. Κοτζιάς για την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε., από το να δοθή ένα τέλος στο δράμα των Βορειοηπειρωτών αδελφών; Και δεν ντράπηκε να κατηγορήση «μικρές συντριπτικά μειοψηφίες των άκρων» στην Αθήνα, ότι «δημιουργούν νευρικότητα»… στα Τίρανα έναντι των «επιτυχημένων προσπαθειών» που καταβάλλονται από το υπουργείο;

Όσο για τους «Τσάμηδες», ας γνωρίζη ο κ. υπουργός, ότι με τις απαράδεκτες δηλώσεις του, θα τους βρη – αργά ή γρήγορα – μπροστά της η Ελλάδα, αφού μάλιστα οι ανθέλληνες αυτοί απόγονοι των εγκληματιών στην Κατοχή, έχουν ήδη προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης …

Για μια ακόμη φορά, κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου. Οι καιροί είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι και οι γείτονες έχουν αποθρασυνθή. Καλούμε την Κυβέρνηση να αφήση την αδιαφορία για τα εθνικά θέματα και να αναλάβη επί τέλους, τις ευθύνες της. Ακούει, άραγε, τα πολεμικά τύμπανα, που χτυπάνε εδώ και πολύ καιρό;».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ