Αρχική » Ν. Φιλαδέλφεια: Λιτανεία Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Ν. Φιλαδέλφεια: Λιτανεία Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

από kivotos

Με κατάνυξη, εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην μνήμη του «αγίου των Σκλάβων» Κοσμά του Αιτωλού στον φερώνυμο Ιερό Ναό του αγίου στην Ν.Φιλαδέλφεια κατά το διήμερο 23 και 24 Αυγούστου με την συμμέτοχη πλήθους πιστών.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή με τον παμηγυρικό εσπερινό, χοροστατούντος του  Μητροπολίτου Ν.Ιωνίας-Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ ενώ το αποκορύφωμα τους ήταν η δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία το πρωί της Δευτέρας 24 Αυγούστου κατά την οποία συλλειτούργησαν ο  Μητροπολίτης Ν.Ιωνίας και Φιλαδελφείας και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ.Κύριλλος, ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου και καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος και κήρυξε τον θείο Λόγο αναφερθείς στην μεγάλη προσωπικότητα του αγίου Κοσμά και την προσφορά του στον διαφωτισμό του υπόδουλου Γένους σύμφωνα με την Ορθόδοξη διδασκαλία και παράδοση.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την λιτάνευση των ιερών λειψάνων και της εικόνας του Αγίου της πονεμένης Ρωμιοσύνης το απόγευμα της Δευτέρας ,προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Ν.Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.Γαβριήλ, ο οποίος και ανέπεμψε ειδική δέηση υπέρ των διδασκόντων και διδασκομένων στα σχολεία της πατρίδας μας προ του μνημείου του διδασκάλου των ραγιάδων Κοσμά του Αιτωλού, που βρίσκεται στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο δήμαρχος Ν.Φιλαδέλφειας κ. Άρης Βασιλόπουλος, μέλη του δημοτικού Σσμβουλίου, εκπρόσωποι των προσκόπων και των αρχών της πόλεως ενώ συγκινητική ήταν η παρουσία των μικρασιατικών σωματείων.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ