Αρχική » Γιόρτασε το ιστορικό μοναστήρι της Φανερωμένης στη Λευκάδα

Γιόρτασε το ιστορικό μοναστήρι της Φανερωμένης στη Λευκάδα

από kivotos

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και Θρησκευτική Κατάνυξη, τελέστηκε χθες στο ιστορικό Μοναστήρι της Φανερωμένης στην Λευκάδα, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου  Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων  Μητροπολιτών Φωκίδας κ. Θεοκτίστου  και Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεοφίλου.

Τους  καλεσμένους Μητροπολίτες, υποδέχτηκε στην είσοδο του Μοναστηριού, ο Ηγούμενος  Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος.

Μετά τον Εσπερινό και το Κήρυγμα, ακολούθησε στο προαύλιο του Καθολικού η τελετή Ευλογήσεως των Άρτων και εν συνεχεία, ξεκίνησε ολονύκτια ακολουθία που διήρκεσε μέχρι τις πρωινές ώρες.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος το πρωί, τελέσθηκε, Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου  Μητροπολίτου Φωκίδας κ. Θεόκτιστου και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου  και Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεοφίλου.

Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε  η λιτάνευση της εικόνας με την συμμέτοχη πολλών Ιερέων της περιοχής και  πλήθος προσκυνητών, με την  συνοδεία της Μπάντας της Φιλαρμονικής.

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ