Αρχική » Θα χτυπήσουν οι καμπάνες στην Κύζικο

Θα χτυπήσουν οι καμπάνες στην Κύζικο

από kivotos

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 93 ολόκληρα χρόνια ώσπου να ηχήσουν, στις 23 Αυγούστου (ημέρα της Αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου), και πάλι οι καμπάνες στη Μονή της Παναγίας Φανερωμένης στην Κύζικο της Μικράς Ασίας. Οι τουρκικές Αρχές, μετά από έντονες διαβουλεύσεις με το Φανάρι, έδωσαν τελικά την άδεια να τελεστεί Θεία Λειτουργία (κατά τη μεγάλη αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας) από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Η τέλεση της Θείας Λειτουργίας στη Μονή της Παναγίας Φανερωμένης στην Κύζικο ήταν προσωπική επιθυμία του ίδιου του κ.κ. Βαρθολομαίου, αλλά και των ανθρώπων που έλκουν την καταγωγή τους από εκεί. Μάλιστα, το θέμα είχε συζητηθεί πριν από περίπου έναν χρόνο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κύζικο.

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκαν το γεγονός και οι Αρτακηνοί, καθώς η πανήγυρης αυτή, η πρώτη 93 χρόνια μετά τον εκπατρισμό των πατέρων τους από τη γη της Κυζίκου, έχει υψηλό συμβολισμό. Για τον σκοπό αυτό, οι Εκδόσεις «Κύζικος» διοργανώνουν οδική προσκυνηματική εκδρομή, από τις 21 έως τις 24 Αυγούστου, στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ