Αρχική » Λειτουργίες στην Κυρήνεια για τις πυρκαγιές

Λειτουργίες στην Κυρήνεια για τις πυρκαγιές

από kivotos

Ιερές Ακολουθίες έχουν προγραμματιστεί στην Μητρόπολη Κυρηνείας στην Κύπρο για την πνευματική ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές που για πολλές μέρες τώρα έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές και έχουν αφαιρέσει ανθρώπινες ζωές στο νησί. Σχετική ανακοίνωση του Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Χρυσόστομου έχει ως εξής:

 

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Η πατρίδα μας βρίσκεται σε μεγάλη δοκιμασία. Όσα δεν κατέστρεψε η έλλειψη παιδείας και σεβασμού προς το φυσικό μας περιβάλλον, τα καταστρέφει η λαίλαπα της φωτιάς. Παρότι βρίσκομαι μακρυά σας, στην Κρήτη για τις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η σκέψη μου είναι κοντά στον λαό μας που δοκιμάζεται βλέποντας τον Παράδεισο, τον τόπο μας, με δική μας υπαιτιότητα να μεταβάλλεται σε κόλαση.

Με μεγάλη θλίψη και αγωνία γίνομαι κοινωνός της συνεχιζόμενης καταστροφής, ακούω για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλετε, για τους τραυματίες, για τις οικογένειες που έχουν θύματα. Προσευχόμαστε υπερ αναπαύσεως των ψυχών τους. Ο Θεός να δίνει δύναμη, κουράγιο και να στηρίζει τις οικογένειές τους να αντέχουν αυτήν την μεγάλη προσωπική και οικογενειακή δοκιμασία. Επίσης ευχόμαστε ο Θεός να στηρίζει και όσους μάχονται σε αυτό τον άνισο αγώνα με την φωτιά, να τους σκέπει, να τους ενισχύει και να τους προστατεύει από κάθε κίνδυνο.

Η μεγάλη αυτή τραγωδία έχει προκαλέσει ομολογουμένως την αγανάκτηση πολλών. Στις κρίσιμες αυτές ώρες ας πρυτανεύσει η αυτοσυγκράτηση. Ας μάθουμε, έστω και τώρα, ότι στις δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας οι προσευχές μας, οι σκέψεις μας και οι ενέργειές μας πρέπει να είναι ενωμένες, για να μην ζήσουμε ξανά τις συνέπειες μια άλλης εξίσου μεγάλης καταστροφής που έγινε, και την οποία ζήσαμε 42 χρόνια πριν, όταν στον δρόμο του εκτοπισμού και της προσφυγιάς καιγόταν ολόκληρη η οροσειρά του Πενταδακτύλου.

Φιλόθεα και ευσεβή Τέκνα,

εκεί που βρίσκεστε διεσκορπισμένοι, σε άλλες Επαρχίες, εσείς που γνωρίζετε τι σημαίνει καταστροφή και ζείτε μέχρι σήμερα τον πόνο αυτό, σας προτρέπουμε πατρικώς να συνδράμετε με όποιον δήποτε τρόπο μπορείτε, ακόμα και με την προσευχή σας.

Προς πνευματική ενίσχυση και επίκληση της θείας βοηθείας, σάς καλούμε να συμμετάσχετε στις Ιερές Ακολουθίες που τελούνται σε όλους τους Ιερούς Ναούς της νέας Αρχιερατικής μας περιφέρειας, Κοκκινοτριμιθιάς και Μάμμαρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ