Αρχική » Γιορτάστηκε η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου των Βλαχερνών στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Αννινάτα Κεφαλληνίας

Γιορτάστηκε η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου των Βλαχερνών στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Αννινάτα Κεφαλληνίας

από kivotos

Στις Ιερές Ακολουθίες της γιορτής της Θεοτόκου των Βλαχερνών στα Αννινάτα στη Κεφαλλονιά προέστη ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος (Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών). 

Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 1 Ιουλίου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίον ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας που υπάρχει στην Κωνσταντινούπολη και στην προστασία, μεσιτεία και σκέπη που προσφέρει η Παναγία σε όσους με πίστη την επικαλούνται.

Ανήμερα της εορτής, Σάββατο 2 Ιουλίου, τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου με την συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Άτρου Αρχιμανδρίτη π. Δανιήλ, του Αρχιμανδρίτη Νεκταρίου Καββίδα, καθώς και άλλων Ιερέων και ευλαβών προσκυνητών από τον Πόρο και άλλα χωριά της ευρύτερης περιοχής. 

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του ευχαρίστησε από καρδιάς τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο για την άδεια που του παρεχώρησε να τελέσει την Ιερά Πανήγυρι στα Αννινάτα, χωριό καταγωγής της μητέρας του.

Εν συνεχεία ετόνισε ότι η Παναγία είναι η μητέρα όλων των Χριστιανών,. αγκαλιάζει όλο τον κόσμο και μεσιτεύει ενώπιον του θρόνου του Θεού για την σωτηρία μας. “…Ο λαός μας την ονόμασε Κεχαριτωμένη, Ρόδον το Αμάραντον, Βρεφοκρατούσα, Δεομένη, Πλατυτέρα των Ουρανών, Ελεούσα, Πάντων Χαρά, Παντοβασίλισσα, Κοσμοσώτηρα…”

Τέλος ευχήθηκε σε όλους να την έχουμε πάντοτε σκέπη και βοηθό στην ζωή μας και να ζούμε σύμφωνα με το θέλημα του Κυρίου μας. 
 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ