Στην δωρεά ενός σύγχρονου ιατρικού μηχανήματος καρδιακού υπερηχογράφου προχώρησε η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης προς το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Το νέο μηχάνημα αγοράσθηκε από την Μητρόπολη κατόπιν σχετικού αιτήματος του Διοικητή του Νοσηλευτικού Ιδρύματος κ. Ν. Νικολαϊδη. Το νέο μηχάνημα του καρδιακού υπερηχογράφου τοποθετήθηκε ήδη στην καρδιολογική κλινική του Γ. Νοσοκομείου ώστε να καλυφθούν οι σχετικές ανάγκες όλου του Νομού Σερρών.

Σύμφωνα με τον κ. Ν. Νικολαϊδη, η έλλειψη έως και σήμερα, ενός νέας τεχνολογίας καρδιακού υπερηχογράφου δημιουργούσε δυσλειτουργία στην εξυπηρέτηση των ασθενών με καρδιολογικά νοσήματα. Ο κ. Διοικητής ευχαρίστησε εγκαρδίως την Μητρόπολή μας και προσωπικά τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Θεολόγο, γι’ αυτή την άμεση και συγκινητική κινητοποίηση ανθρωπιάς και αγάπης της τοπικής μας Εκκλησίας.

Από την πλευρά του ο Ποιμενάρχης Σερρών ευχήθηκε η δωρεά αυτή να βοηθήσει στην ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του καρδιολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Σερρών. Επίσης διεβεβαίωσε τον κ. Διοικητή για την βαθειά του εκτίμηση στο σπουδαίο έργο που επιτελεί συνολικώς το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου Σερρών και μάλιστα κάτω από ιδιαιτέρως δύσκολες συνθήκες και ευχήθηκε την ευλογία του Θεού στο υψηλό τους έργο.