Αρχική » Ντοκιμαντέρ για τον Μητροπολίτη Ειρηναίο, τον “παππού της Κρήτης” στον OTE TV

Ντοκιμαντέρ για τον Μητροπολίτη Ειρηναίο, τον “παππού της Κρήτης” στον OTE TV

από kivotos

«Ειρηναίος Γαλανάκης, ένας ειρηνικός επαναστάτης» είναι ο τίτλος της ταινίας ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθεί σε πρώτη προβολή από το History Channel του ΟΤΕ TV την Πέμπτη 7/7 στις 9 μ.μ.

Στο ντοκιμαντέρ του Γιώργου Κουκουράκη, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη, διάρκειας 50 λεπτών, εξιστορείται η ζωή του μεγάλου ιεράρχη, Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου (1957-1971 και 1981-2005) και Γερμανίας (1972-1980), από τη γέννησή του σε ένα μικρό χωριό των Χανίων μέχρι τον θάνατό του το 2013 σε ηλικία 102 ετών. Μια σπουδαία διαδρομή πίστης, αγώνα και προσφοράς με ένα μοναδικό κοινωνικό έργο που φώτισε τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην αντιδικτατορική στάση του αοίδιμου ιεράρχη, καθώς και στον πρωτοφανή λαϊκό αγώνα για την επιστροφή του στη μητροπολιτική έδρα της Κισάμου το 1980.

Για τον Μητροπολίτη Ειρηναίο μιλούν, μεταξύ άλλων, ο γνωστός δημοσιογράφος και στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο αείμνηστος δημοσιογράφος Βάσος Μαθιόπουλος, ο σκηνοθέτης Λευτέρης Ξανθόπουλος, ο Μητροπολίτης Ουγκάντας Ιωνάς, ο επίτιμος αρεοπαγίτης Δημήτρης Κυριτσάκης, ο λογοτέχνης Δημήτρης Κακαβελάκης, καθώς και Κρητικοί που τον έζησαν από κοντά. Ο ίδιος ο Ειρηναίος αναπολεί με συγκίνηση τα νεανικά του χρόνια και θυμάται σημαντικές στιγμές της πολυτάραχης ζωής του.      

Το ντοκιμαντέρ είναι μια παραγωγή του Γιώργου Κουκουράκη και της Indigo View με συμπαραγωγό τον ΟΤΕ TV. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ