Με κάθε μεγαλοπρέπεια και παρουσία πλήθος πιστών τελέστηκε, το απόγευμα της 6ης Ιουλίου, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, στον φερώνυμο Ιερό Ναό της περιοχής του Κολχικού.

Του Αρχιερατικού Εσπερινού, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, ο οποίος πλαισιωνόταν από Ιερείς της Μητροπόλεως, ενώ μεταξύ των άλλων παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι της Τοπικής και Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού Ξηράς.

Μετά το πέρας του Εσπερινού και συνοδεία της Φιλαρμονικής Μπάντας της Αστυνομίας και του Δήμου Λαγκαδά, πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Αγίας Κυριακής και των Σεπτών και Χαριτοβρύτων Λειψάνων της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Ερμολάου, τα οποία εκοσμίσθησαν από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου, όπου και φυλάσσονται.

Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Μητροπολίτης κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε εκτενώς στο βίο της τιμωμένης Αγίας, τονίζοντας την γενναιότητα που επέδειξε κατά την ώρα του Μαρτυρίου, ενώ παράλληλα κάλεσε και όλους να δίδουν συνεχώς αυτές τις δύσκολες ημέρες και περιόδους που διανύουμε, την Μαρτυρία της Πίστεως τους και την Ομολογία Ιησού Χριστού, έχοντας ως πρότυπο βιωτής της αγάπη που είχε και η Αγία Κυριακή προς το πρόσωπο του Κυρίου.