Αρχική » Υπουργείο Εξωτερικών: “Οι Αλβανοί φέρονται σαν τζιχαντιστές”

Υπουργείο Εξωτερικών: “Οι Αλβανοί φέρονται σαν τζιχαντιστές”

από kivotos

Όπως μεταδίδει το site www.himara.gr ολοκληρώθηκε τελικά η κατεδάφιση του ναού του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες της Χειμάρρας. Η κατεδάφιση έγινε ξημερώματα παρότι τις προηγούμενες ημέρες γίνονταν προσπάθειες να ακυρωθεί η σχετική απόφαση των αλβανικών αρχών. Το θέμα έχει προκαλέσει ένταση στην περιοχή, ενώ εντύπωση έκαναν οι προκλητικές δηλώσεις πριν από λίγες μέρες του πρωθυπουργού της Αλβανίας κ. Έντι Ράμα ότι “…είναι για γέλια και για κλάματα που ένα οικοδόμημα σαν γκαράζ το ονομάζουν εκκλησία και διαμαρτύρονται γιατί επαναφέρουμε στη ζωή την κληρονομιά μας!”»

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλβανικές αρχές προτίθενται στον χώρο όπου βρισκόταν ο ναός να κατασκευάσουν μνημείο προς τιμή του ιεραποστόλου του καθολικισμού Νίλο Καταλάνο, ο οποίος έδρασε στην περιοχή στα τέλη του 17ου αιώνα.

Σήμερα τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε ο στόχος του δημάρχου Χιμάρας να γκρεμίσει τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Δρυμάδες.

Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα η πολεοδομική αστυνομία έφτασε στο σημείο και οι εκσκαφείς έπιασαν δουλειά. Οι λιγοστοί κάτοικοι που έφτασαν στο σημείο ακούγοντας τον θόρυβο των μηχανημάτων, δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

Απαρηγόρητοι οι κάτοικοι των Δρυμάδων σηκώθηκαν από νωρίς τα ξημερώματα για να μαζέψουν τα κομμάτια του ναού, τα κομμάτια της πίστης τους, τα κομμάτια του εαυτού τους.

 

 

– See more at: http://www.himara.gr/4721-gremisan-ta-ksimeromata-ton-agio-athanasio#sthash.4aTqebB7.dpuf

Πηγή: www.himara.gr

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς ο εκπρόσωπος του υπουργείου Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με την κατεδάφιση του ναού του Αγίου Αθανασίου δήλωσε τα εξής:

«Η καταστροφή ιερών τόπων και αντικειμένων λατρείας ελάμβανε χώρα, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής από τους τζιχαντιστές. Σήμερα, είδαμε αυτό να γίνεται πράξη και στη γειτονική χώρα, την Αλβανία. Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος. Για τις εν προκειμένω κινήσεις της Ελλάδας προς την Αλβανία και προς τη Διεθνή Κοινότητα θα ενημερωθείτε άμεσα. Ουδέν σχόλιο περαιτέρω».

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ