Αρχική » Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

από kivotos

Με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ συναντήθηκε σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της τριήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Ισραήλ. Αρχικά η συζήτηση έθιξε το θέμα της Μεγάλης Συνόδου που έγινε στην Κρήτη, και στη συνέχεια στράφηκε στο έργο του Πατριαρχείου, όπως και στο Παλαιστινιακό.

Ο Πατριάρχης ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για το έργο της αποκατάστασης του Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου ενώ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την επίσκεψη, τονίζοντας ότι αποτελεί βοήθεια στο έργο του Πατριαρχείου και στους χειμαζόμενους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής. Ο Μακαριώτατος τιμώντας την συμπαράσταση του κ. Μητσοτάκη -και της οικογενείας του- στο έργο του Πατριαρχείου, του απένειμε την τιμητική διάκριση του Μεγαλοσταύρου του Τάγματος των Ἱπποτών του Παναγίου Τάφου. Με την σειρά του ο  κ. Μητσοτάκης, προσέφερε στον Μακαριώτατο ἐπάργυρο ἔμβλημα κλάδου ἐλαίας, ως σύμβολο ειρήνης. Επίσης ο κ. Θεόφιλος έδωσε στον κ. Μητσοτάκη ως ευλογία μια εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας και ένα σταυρό στη σύζυγο του κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, τον Πανάγιο Τάφο, και έγινε δεκτός από τον Σκευοφύλακα Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιεραπόλεως κ.

Ισίδωρο.

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ