Αρχική » Ένα παρεκκλήσι στη Ναύπακτο για τον Άγιο Παϊσιο

Ένα παρεκκλήσι στη Ναύπακτο για τον Άγιο Παϊσιο

από kivotos

‘Ένα νέο Παρεκκλήσιο οποίο αφιερώθηκε στον Όσιο Παΐσιο στη Ναύπακτο, το ποίο βρίσκεται κάτω από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό τού Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου.

Μάλιστα την παραμονή της εορτής του Οσίου τελέσθηκε ο αγιασμός-θυρανοίξια τού Παρεκκλησίου και ο πρώτος αρχιερατικός Εσπερινός από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο. Την κυριώνυμο ημερα τελέσθηκε η πρώτη αρχιερατική θεία Λειτουργία με την συμμετοχή πλήθους πιστών.

Ο κ. Ιερόθεος μίλησε για την προφητική και αποστολική ζωή τού ολιγογράμματου κατά κόσμον Αγίου Παϊσίου, αλλά εμπειρικού θεολόγου, τού οποίου οι λόγοι έχουν μεγάλη δύναμη, αλήθεια και διεισδυτικότητα. Ανέφερε ως παράδειγμα ορισμένους λόγους του πού θα έλεγε κανείς ότι ειπώθηκαν σήμερα για να σχολιάσουν την σύγχρονη εκκλησιαστική πραγματικότητα!

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο τού Ναού, τον Πρόεδρό του Πρωτοπρ. π. Αθανασιο Λαουρδέκη και τον συνεφημεριό του Πρωτ. π. Θωμά Βαμβίνη, για τούς κόπους τους για την ετοιμασία τού Παρεκκλησίου, και την μηχανικό κ. Βιβή Θεοφάνη-Λαγαρού πού ανιδιοτελώς είχε την επίβλεψη τού όλου έργου, και όλους όσοι βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ