Με λαμπρότητα γιορτάσθηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Μακρυγιαννη Πατρών.

Στον Εσπερινό της Εορτης, στις 17 Ιουλίου χοροστάτησε και μίλησε στη γεμάτη εκκλησία, ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και στο μαρτύριο της Αγίας.

Ανήμερα τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης και μίλησε στα πλήθη των ευσεβών πού είχαν κατακλύσει τούς δρόμους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μίλησε με αφορμή το Ιερό Ευαγγελικό Ανάγνωσμα και συγκεκριμένα το χωρίο « Υμείς εστέ τό άλας της γής. Υμείς εστέ τό φώς τού κόσμου».

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τον προϊστάμενο τού Ναού πρωτ. π. Παναγιώτη Θωμά και τούς συνεργάτες του στο Ενοριακό έργο, αλλά και όλους τούς ενορίτες για την αγάπη τους προς την Αγία μας Εκκλησία, ενώ επέδωσε επαίνους σε μαθητές πού διακρίθηκαν σε πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, τελέσθηκε ο Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστομου, μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Πατρών.

Μετά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση, την οποία έψαλαν τα παιδιά της Ενορίας και η χορωδία «Πανύμνητος» έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και τού αποτμήματος τού Ιερού Λειψάνου της Αγίας στους δρόμους της Ενορίας και η ιερά πανηγύρις έκλεισε με παραδοσιακό χορευτικό πρόγραμμα πού παρουσίασαν τα χορευτικά τμήματα της α) Ενορίας, β) τού Λαογραφικού Ομίλου Πατρών, γ) τού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μακρυγιαννη και δ) τού Συλλόγου Λευκαδίων, ενώ τραγούδια απέδωσε θαυμάσια η μικτή χορωδία παραδοσιακών τραγουδιών της Ενορίας.