Αρχική » Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στο συνέδριο κατηχητών στην Παναγία Σουμελά

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στο συνέδριο κατηχητών στην Παναγία Σουμελά

από kivotos

Την Πέμπτη 27 Αυγούστου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετείχε στις εργασίες και την εξαγωγή πορισμάτων του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών των Ιερών Μητροπόλεως της Εκκλησίας της Ελλάδος που διοργανώνεται από την αρμόδια Συνοδική Επιτροπή και φέτος φιλοξενείται από την Μητρόπολη Βεροίας στις εγκαταστάσεις της Παναγίας Σουμελά.

Τον Μακαριώτατο, που συνόδευε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, υποδέχθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Εδέσσης κ. Ιωήλ, Κοζάνης κ. Παύλος, Σισανίου κ. Παύλος και Κίτρους κ. Γεώργιος καθώς και οι σύνεδροι έξω από τον ιερό ναό της Παναγίας Σουμελά και αμέσως ακολούθησε δέηση και ο Μακαριώτατος είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας.

Ακολούθησαν οι εργασίες της τρίτης ημέρας του Συνεδρίου με χαιρετισμό που απηύθυνε ο σεβασμιώτατος Βεροίας κ. Παντελεήμων και στη συνέχεια η ανακοίνωση των πορισμάτων και προτάσεων των πέντε ομάδων εργασίας του συνεδρίου, ενώ ο Μακαριώτατος είχε την ευκαιρία να απευθύνει πατρικούς λόγους και να ενισχύσει τους νέους εργάτες του Ευαγγελίου στο θεάρεστο έργο που επιτελούν.

Οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν αύριο με πολυαρχιερατικό συλλείτουργο και στη συνέχεια στρογγυλή τράπεζα.Πηγή: Ι. Μητρόπολη Βεροίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ