Ομάδα Κυπρίων μοτοσυκλετιστών έχει φθάσει στην Ελλάδα στο πλαίσιο της πορείας μνήμης "Ισαάκ-Σολωμού". Η πορεία τους ξεκίνησε στις 16 Ιουλίου από το Βερολίνο και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς Πράγα, Βουδαπέστη, Βελιγράδι, Σόφια και Ελλάδα. Στις 20 Ιουλίου, μέρα της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο, έφτασε στον Προμαχώνα.

Αφού πέρασαν από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα τους υποδέθηκαν Ελλαδίτες μοτοσικλετιστές που τους συνόδευσαν μεχρι το Σιδηρόκαστρο όπου οι κάτοικοι τους επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.

Ακολούθως, παρουσία της συζύγου, των θυγατέρων και του εγγονού του, τελέστηκε επιμνημόσυνος δέηση στη μνήμη του Αντιστρατήγου Γεώργιου Κατσάνη, διοικητή της 33ης Μοίρας Καταδρομών, ο οποίος έπεσε ηρωικά στον Άγιο Ιλαρίωνα την 21 Ιουλίου 1974.

Μετά το Σιδηρόκαστρο οι μοτοσικλετιστές έφθασαν στις Σέρρες, όπου έγινε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αντισμηνάρχου Στέργιου Συμεωνίδη, ο οποίος ήταν στο αεροσκάφος Νοράτλας το οποίο καταρρίφθηκε από φίλια πυρά κατά την τουρκική εισβολή.

Επόμενος σταθμός η Θεσσαλονίκη, η πρωτεύουσα της Μακεδονίας και η πόλη στην οποία ο ήρωας της ΕΟΚΑ Κυριάκος Μάτσης σπούδασε γεωπονία. Κύπριοι φοιτητές και επισκέπτες, αλλά και ντόπιοι, τους υποδέχθηκαν στον Λευκό Πύργο.

Τέλος, αφού παρατέθηκε δημοσιογραφική διάσκεψη στο οίκημα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, έλαβε χώρα εκδήλωση στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, με ομιλητή τον καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Θεοφάνη Μαλκίδη. Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκαν και οι αντικατοχικές εκδηλώσεις για τη θλιβερή επέτειο της τουρκικής εισβολής. Οι μοτοσικλετιστές συνεχίζουν το μεγάλο ταξίδι τους με επόμενο σταθμό τον Βόλο.