Αρχική » Δολοφονία Ιερέα στη Γαλλία από την ISIS

Δολοφονία Ιερέα στη Γαλλία από την ISIS

από kivotos

Νέο σοκαριστικό περιστατικό βίας συγκλονίζει τη Γαλλία! Η εισβολή ενόπλων σε καθολικό ναό στην περιοχή του Saint-Étienne-du-Rouvray είχε τραγικό τέλος με τον θάνατο ενός ιερέα.

Συγκεκριμένα δύο άτομα εισέβαλαν και κράτησαν ομήρους τουλάχιστον δυο καλόγριες και δύο πιστούς ενώ δολοφόνησαν τον 84χρονο ιερέα Jacques Hamel.

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της Γαλλίας αναπτύχθηκαν άμεσα στο σημείο. Λίγα λεπτά μετά τις 12:00 έγινε γνωστό από το πρακτορείο Reuters ότι η ομηρία έλαβε τέλος και πως οι δύο οπλισμένοι εισβολείς έπεσαν νεκροί από πυρά των αστυνομικών.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φ. Ολάντ δήλωσε πως τα στοιχεία δείχνουν πως η επίθεση έγινε “στο όνομα του ISIS”.

«To Daesh (ISIS) μας έχει κηρύξει τον πόλεμο και εμείς πρέπει να αγωνιστούμε σε αυτόν τον πόλεμο με όλα τα μέσα, με σεβασμό στο κράτος δικαίου, όλα όσα μας κάνουν μια δημοκρατία», πρόσθεσε ο Πρόεδρος Ολάντ. 

Την ίδια στιγμή, το προσκείμενο στο ISIS πρακτορείο A’maq ανέφερε επισήμως ότι «δύο στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους» πραγματοποίησαν την άγρια επίθεση στη Γαλλία. Η γαλλική εκκλησία φέρεται να ήταν σε μια λίστα που θα γίνονταν χτυπήματα, και η οποία βρέθηκε στα χέρια της γαλλικής αστυνομίας τον Απρίλιο του 2015, μετά τη σύλληψη ενός εξτρεμιστή. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ