Αρχική » Συλλυπητήρια από τον Πατριάρχη Μόσχας για τη σφαγή του Γάλλου Ιερέα

Συλλυπητήρια από τον Πατριάρχη Μόσχας για τη σφαγή του Γάλλου Ιερέα

από kivotos

Ο  Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ. Κύριλλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την σύλληψη ομήρων και τη δολοφονία του 84χρονου Ρωμαιοκαθολικού Ιερέα Ζακ Αμέλ στα προάστια Rouen στη Βόρεια Γαλλία.  

 

Το κείμενο που εστάλη έχει ως εξής:

Προς τον Σεβασμιώτατο Καρδινάλιο André Armand Vingt-Trois, Αρχιεπίσκοπο Παρισίων και Πρόεδρο της Συνόδου Επισκόπων Γαλλίας

Σεβασμιώτατε,

Με αισθήματα βαθείας θλίψεως πληροφορήθηκα το φρικαλέο κακούργημα στο Ρωμαιοκαθολικό Ναό Rouen, δηλαδή τη σύλληψη ομήρων την ώρα της θείας ακολουθίας και τη δολοφονία του Ιερέα Ζακ Αμέλ από τους τρομοκράτες.

Το θρασύ έγκλημα τούτο διαπράχθηκε σε χώρο ιερό και εντυπωσιάζει με την απάνθρωπη ωμότητά του και την παραβίαση κάθε ηθικής αρχής. Είναι απολύτως αδικαιολόγητο.

Εκφράζω τα πλέον ειλικρινά μου συλλυπητήρια προς το πρόσωπό Σας, τον κλήρο και τους πιστούς της ἐν Γαλλίᾳ Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, τους συγγενείς, τους οικείους και τα πνευματικά τέκνα του δολοφονηθέντος ποιμένα.

Ο Θεός, ο Οποίος «οὕτως ἠγάπησεν τὸν κόσμον, ὥστε τὸν Υἱὸν τὸν μονογενῆ ἔδωκεν, ἵνα πᾶς ὁ πιστεύων εἰς αὐτὸν μὴ ἀπόληται ἀλλ’ ἔχῃ ζωὴν αἰώνιον» (Ιω. 3.16), ας αναπαύει τη ψυχή του υπηρέτη Του στις ουράνιες μονές, να παρηγορήσει και να στηρίξει όσους ταλαιπωρήθηκαν και να δώσει ειρήνη και ευλογία στο Γαλλικό λαό.

Με αγάπη ἐν Κυρίῳ, διατελώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ