Αρχική » Πανήγυρη στο Ρέθυμνο για τον Άγιο Παντελεήμονα

Πανήγυρη στο Ρέθυμνο για τον Άγιο Παντελεήμονα

από kivotos

Με την συμμετοχή πολλών ευσεβών Ρεθυμνίων πραγματοποιήθηκε και εφέτος η Πανήγυρις τού Ιερού Ναού τού Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος τού Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, στό Λόφο τού Τιμίου Σταυρού του Ρεθύμνου, τού οποίου πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ανακαινιση και αποκατάσταση, αφού αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγρασίας, κυρίως λόγω της εισροής ομβρίων υδάτων κατά την περίοδο τού χειμώνα.

Στίς Ιερές Ακολουθίες τού Μεγάλου Εσπερινού, στις 26 Ιουλίου, και τού Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, τό πρωί της 27ης, προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, τον οποίο πλαισίωσαν Κληρικοί της Μητροπόλεως. Απευθυνόμενος στους πολυάριθμους προσκυνητές, τόσο κατά τον Εσπερινό όσο και κατά την Θεία Λειτουργία, ο Επίσκοπός τούς ευχαρίστησε γιά την παρουσία, την συμπροσευχή και την συλλειτουργία τους, εκφράζοντας την χαρά και την ικανοποίησή του γιά την ανακαινιση τού Ιερού Ναού τού Επισκοπείου και αναφερόμενος μέ αγαθούς λόγους στην μνήμη τών κτιτόρων του, τού αοιδίμου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου και της μακαριστης δωρήτριας Αντιγόνης Χομπίτη.

Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τούς πιστους νά έχουν «ελεήμονα καρδίαν», όπως ο Άγιος Παντελεήμων, δηλαδή καρδιά γεμάτη αγάπη, την οποία μπορεί ο καθένας να εκφράσει προς τον συνάνθρωπο μέ μύριους τρόπους, ιδιαίτερα αυτούς τούς δύσκολους καιρούς.

Στό τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπός τέλεσε τίς χειροθεσίες τριών Κληρικών: Τού Αιδεσ. Εμμανουήλ Καμαρίτη ως Πρωτοπρεσβυτέρου, και τών Αιδεσ. Ευαγγέλου Ζαφειρόπουλου και Εμμανουήλ Πολυχρονάκη ως Οικονόμων της Μητροπόλεως.

Την Ιερά Πανήγυρη τίμησαν μέ την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης και εκπρόσωποι τοπικών Αρχών.

Μετά τίς Ιερές Ακολουθίες τού Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος δεξιώθηκε όλους τούς προσκυνητές στους χώρους τού Επισκοπείου.

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ