Αρχική » Επίθεση αντιεξουσιαστών στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Επίθεση αντιεξουσιαστών στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

από kivotos

Ομάδα αντιεξουσιαστών, περίπου 25 άτομα, εισέβαλε το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη λειτουργία.

Οι αντιεξουσιαστές, που διαμαρτύρονται για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίων στην πόλη, πέταξαν φέιγ βολάν και ήρθαν σε αντιπαράθεση με ορισμένους πιστούς, οι οποίοι αντέδρασαν στην παρουσία τους.

Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προσαγωγές των αντιεξουσιαστών, που βρίσκονταν ήδη στο προαύλιο χώρο του ναού. 

Σημειώνεται πως στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ανήκει το εγκαταλειμμένο κτίριο του πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», το οποίο τελούσε υπό κατάληψη μέχρι την εκκένωσή του από αστυνομικές δυνάμεις ύστερα από αίτημα της Μητρόπολης. Μάλιστα μετά την εκκένωση ξεκίνησαν άμεσα και οι εργασίες κατεδάφισης του κτιρίου. 

O Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος βρισκόταν στον άμβωνα του ιερού ναού του Σωτήρος όπου λειτουργούσε όταν έμαθε για την έφοδο των αντιεξουσιαστών στη Μητρόπολη. Όπως είπε “τέτοια πράγματα δεν έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα”, εξήγησε για ποιο λόγο κατεδαφίστηκε το πρώην ορφανοτροφείο ενώ τόνισε πως το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη και η κοινωνία.

Στο βίντεο δείτε την αντίδραση του Σεβασμιωτάτου μετά το 2.11.00

 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα seleo.gr, τη νύχτα, πέντε άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τοποθέτησαν γκαζάκια στα γραφεία της εταιρίας, που ανέθεσε η Μητρόπολη την κατεδάφιση του πρώην ορφανοτροφείου. Από την επίθεση, υπήρξαν μόνο υλικές ζημίες.

 


Πηγή: www.seleo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ