Αρχική » Με λαμπρότητα η γιορτή του Αγίου Γεράσιμου στη Κεφαλονιά

Με λαμπρότητα η γιορτή του Αγίου Γεράσιμου στη Κεφαλονιά

από kivotos

Του Αντώνη Καγγελάρη

 

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε στις 16 Αυγούστου 2016 η Ιερά Πανήγυρις στη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός Ημών Γερασίμου, του νέου Ασκητού και θαυματουργού στην ομώνυμη ιερά μονή στα Ομαλά Κεφαλονιάς.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος με καταγωγή από την Κεφαλονιά, ενώ στην θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο Σεβασμιώτατος και Πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλέοπας (το γένος Μομφεράτου) και ο επιχώριος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος.

Το θείο λόγο εκήρυξε ο Μητροπολίτης Νικαίας ο οποίος μίλησε για την Αγία βιώτη του Προστάτη, έφορου και πολιούχου της Μονής, της νήσου και απάντων των Κεφαλλήνων, Αγίου Γερασίμου την απλότητα αλλά και την ταπεινοφροσύνη που διακατείχε το πρόσωπο του.

Μετά το πέρα της θείας λειτουργία ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου πέριξ της μονής και μέχρι και τον πλάτανο που ο ίδιος εφύτευσε. Στη συνέχεια επανατοποθετήθηκε στο σκήνος στη μεγάλη εκκλησία.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ, ενώ την Αξιωματική Αντιπολίτευση ο βουλευτής της Β΄Αθηνών κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος. Το παρών στη μεγάλη εορτή έδωσαν ο Περιφερειάρχης κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς κ. Πανγής Δρακουλόγκωνας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο τ. Νομάρχης κ. Διονύσης Λευκαδίτης, Πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι κομμάτων, ομογενειακών Συλλόγων, τα Σώματα Ασφαλείας, το Λύκειο Ελληνίδων Αργοστολίου, η Φιλαρμονική Σχολή Πάλικής, ο Σύλλογος Βάλσαμος και Μέρμηγκας κ.α.

 

 
 

 



Πηγή: http://e-kefalonia.net

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ