Παρουσία του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης των 317 θυμάτων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής του μαρτυρικού χωριού Κομμένου Άρτης.

Η σφαγή του Κομμένου έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 16ης Αυγούστου του 1943, με τους κατοίκους του χωριού να βρίσκονται αντιμέτωποι με την θηριωδία των γερμανικών δυνάμεων κατοχής, οι οποίες ξεκλήρισαν ολόκληρο το χωριό.

Το πρωί τελέσθηκαν, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος ετέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση έμπροσθεν του μνημείου των 317 θυμάτων στην κεντρική πλατεία, ενώ ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων.

Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος τόνισε: ''Κύριε Πρωθυπουργέ απλά φιλικά έχουμε να σας πούμε κρατηθείτε κι εσείς όρθιος και αγέρωχος σε αυτή την δύσκολη εποχή. Μην υποκύπτετε στις πολλές και μεγάλες προκλήσεις και πιέσεις της αλλοπρόσαλης νέας εποχής και της ισοπεδωτικής παγκοσμιοποίησης.''

Στις εκδηλώσεις μνήμης, εκτός του Πρωθυπουργού, παρευρέθησαν η Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητική Εκπρόσωπος και Βουλετυής του Νομού κα. Όλγα Γεροβασίλη, ο Β' Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Γεώργιος Βαρεμένος, οι Βουλευτές του Νομού κ. Βασίλειος Τσίρκας και κ. Γεώργιος Στύλιος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτης κ. Βασίλειος Ψαθάς, ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά κ. Ευστάθιος Γιαννούλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτης κ. Χρήστος Παπάζογλου, λοιποί άρχοντες του Νομού και πλήθος πιστού λαού.