Αρχική » Συνάντηση Αρχιεπισκόπου – Σταύρου Θεοδωράκη

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου – Σταύρου Θεοδωράκη

από kivotos

Το θέμα της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης, που είχαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον επικεφαλής του κόμματος «το Ποτάμι», κ. Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο Πρόεδρος του Ποταμιού μετά την συνάντηση δήλωσε: «από παλιά μου είχε αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος τις προσπάθειες που έχει κάνει να ξεκαθαριστεί αυτό το ζήτημα, τι περιουσία υπάρχει, ώστε να μπορεί στη συνέχεια, με τη συμφωνία του κράτους, να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολλών, της κοινωνίας, των νέων αγροτών». Επισήμανε, επίσης, πως «…κάποια στιγμή Πολιτεία και Εκκλησία πρέπει να ξεδιαλύνουν αυτήν την υπόθεση για να γίνει ένα μεγάλο έργο για τους Έλληνες που το έχουν ανάγκη». Ολοκληρώνοντας, ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε πως «είναι μεγάλη ευκαιρία για την πολιτεία η παρουσία του συγκεκριμένου ανθρώπου στην θέση του Αρχιεπισκόπου. Για εμάς πολλές φορές οι θεσμοί είναι οι άνθρωποι και με τα όσα λέει και όσα κάνει ο κ. Ιερώνυμος έχει τη δυνατότητα η Πολιτεία να λύσει πολλές από τις υποθέσεις που μας απασχολούν χρόνια, προς όφελος των πολλών και όχι των μηχανισμών».

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε από τη μεριά του πως «ο λαός έχει ανάγκη να ακούσει την αλήθεια, έστω κι αν πολλές φορές είναι πικρή. Διανύουμε μία περίοδο που πρέπει όλοι μαζί να βάλουμε πλάτη, ώστε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».

Ως προς το θέμα της αγροτικής εκκλησιαστικής περιουσίας ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε πως «είναι ένα θέμα που έχει τεθεί και παλιότερα. Υπογραμμίσαμε κάποιες προϋποθέσεις, ότι πρέπει Εκκλησία και Πολιτεία να συνεργαστούμε για να δούμε ποια είναι αυτή η περιουσία. Στη συνέχεια, με ανθρώπους που γνωρίζουν περισσότερα από μας, να κάνουμε υπολογισμούς και να μην λέμε λόγια στον αέρα ή να αφήνουμε την φαντασία μας να τρέχει, αλλά να είμαστε ρεαλιστές».

Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε και στο μέλλον των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων: «Μέσα από τη συνεργασία μας αυτή δεν θέλουμε να κάνουμε χρήματα για μας, θέλουμε να αξιοποιήσουμε την περιουσία με τρόπο που ο λαός θα αναπαυθεί και τα ιδρύματα θα λειτουργούν με τον καλύτερο τρόπο, διότι σήμερα, το ένα μετά το άλλο, κινδυνεύουν να κλείσουν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ